Bioskop: Repertoar od 21. do 27. novembra

20.11.2014.

ANDRIĆGRAD – Od 21. do 27. novembra posjetioci bioskopa „Dolly Bell“ u Andrićgradu moći će da pogledaju filmove “Rogovi”, “Bela i Sebastijan” i “Igre gladi: Sjaj slobode – 1. dio”.

 

Rogovi [18:00]

Film-Rogovi

IZVORNO IME: Horns
REŽIJA: Alexandre Aja
ULOGE: Daniel Radcliffe, Juno Temple, Heather Graham…
ŽANR: Drama, fantazija, horor
GODINA: 2014
TRAJANjE: 120 min
CIJENA: 3 KM

SADRŽAJ FILMA:

Horns je fantastičan horor snimljen prema bestseleru Džoa Hila. Glavni protagonist je mladić Ig Periš -Danijel Redklif (Hari Poter) kojem nakon pogibije djevojke na glavi počnu rasti rogovi.

U malenom gradu u kom živi ova pojava ga dodatno stigmatizuje i pretvara u glavnog sumnjičenog za djevojčinu smrt pa će nesrećni Ig morati upotrijebiti supermoći koje mu daju rogovi kako bi što prije pronašao pravog ubicu.

 

Bela i Sebastijan [19:00]

Film-Bela i Sebastijan

IZVORNO IME: Belle et Sébastien
REŽIJA: Nicolas Vanier
ULOGE: Félix Bossuet, Tchéky Karyo, Margaux Châtelier
ŽANR: Avantura
GODINA: 2014
TRAJANjE: 104 min
CIJENA: 3 KM

SADRŽAJ FILMA:

Radnja filma je smještena u malo selo u Francuskim Alpima, blizu granice sa Italijom. Usamljeni šestogodišnji dječak Sebastijan uspjeva da ukroti divljačkog psa. Ubrzo postaju nerazdvojni prijatelji i Sebastijan joj daje ime Bela. Njihovo prijateljstvo ne može niko da naruši, pa ni porodica sa kojom mališan živi, nakon što mu je umrla majka. U toku je Drugi svjetski rat, njemački vojnici ulaze u selo i traže pripadnike francuskog pokreta otpora…

 

Igre gladi: Sjaj slobode – 1. dio [20:15]

Film-Igre glasi - Sojka rugalica - 1. dio

IZVORNO IME: Hunger Games: Mockingjay – Part 1
REŽIJA: Francis Lawrence
ULOGE: Jennifer Lawrence, Philip Seymour Hoffman, Josh Hutcherson…
ŽANR: Avantura, naučna fantastika
GODINA: 2014
TRAJANjE: 125 min
CIJENA: 3 KM

SADRŽAJ FILMA:

Mlada oskarovka Jenifer Lavrens vraća se ulozi koja ju je proslavila. U filmu Igre gladi: Šojka rugalica 1. dio ona je ponovo Katnis Everdin, ali ovaj puta nije više nepoznata djevojka nego vođa masovne pobune potlačenih protiv vladajućeg Kapitola.
Katnis, nakon što potpuno devastira Igre nalazi u 13. Okrugu, gdje će pod pokroviteljstvom i zaštitom predsjednice Koin, te uz pomoć svojih prijatelja raširiti krila pobune protiv Kapitola. Prvo što će htjeti učiniti je spasiti svog bliskog prijatelja Pitu koji nije mogao biti spašen iz Arene.