Jakom odbranom do drugog trijumfa

30.11.2014.

KK Sutjeska - KK Prijedor

FOČA – Košarkaši Sutjeske po prvi put ove sezone sinoć su se radovali na domaćem terenu. Domaćini su jakom odbranom, naročito u poslednjoj četvrtini, uspjeli da slome Prijedor i stignu do drugog trijumfa.

Četa Ljubiše Kovačevića dobro je otvorila meč. Nešto slično kao u meču protiv Borca, sve je u redovima Sutjeske funkcionisalo kako se poželjeti može. Igrali su košarkaši Sutjeske staloženo, organizovano, jako u odbrani, dobro postavljali napad. To je i rezultiralo maksimalnom prednosti od 12 poena, do koje su stigli nakon trojke Šolaje i polaganja kapitena Radovića u 13. minutu – 25:13.

Ali Prijedor se nije predavao. Iskoristili su pad u igri domaćih, prednost Sutjeske se topila a kapiten gostiju Zlokapa dovodi svoj tim na samo minus tri – 33:30. Sa tim rezultatom se i otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme Kovačevićeva četa nije uspjela adekvatno da odgovori na postavljenu zonu Prijedora. Košarkašima sutjeske nije uspijevalo da postave ni napad i to je bilo dovoljno gostima da u 22. minutu dođu do plus jedan u svoju korist – 33:34. Shvatili su brzo domaći košarkaši da je vrag odnio šalu, pa su se vratili u život i serijom od šest uzastopnih poena Ivana Radovića ponovo došli do osjetnije prednosti – 41:34. Gosti su do kraja treće dionice priprijetili preko Zlokape i Marčetića, ali nisu uspjeli i da preokrenu rezultat u svoju korist.

Poslednja dionica počela je serijom promašaja na obje strane. Skoro tri minuta igralo se bez koša, a onda je Sutjeska zaigrala agresivno u odbrani, stigla je i trojka mladog Stefana Radovića, poeni Devrnji pod košem. Gosti su loše izvodili slobodna bacanja, imali i nekoliko nerezonskih šuteva, ali su sve do dva minuta prije kraja meča imali aktivan rezultat i održavali priključak – 38. minut 55:50. Međutim, nisu imali snage za preokret, pa je Sutjeska rutinski privela meč kraju i stigla do zasluženog trijumfa.

SUTJESKA – PRIJEDOR 62:51
(16:13, 17:17, 14:13, 15:8)

Gradska dvorana u Foči.
Gledalaca: 400.
Sudije: Majstorović, Vukadinović i Rajak.

SUTJESKA: D. Radović, I. Radović 8, Bodiroga 13, Šolaja 9, Ostović, Kapuran, Milanović 4, Prodanović 3, S. Radović 5, Ivanović 4, Devrnja 16, Vidojević.

PRIJEDOR: Brajić, Bogičević 8, Romanić, Zlokapa 18, Stakić 6, Vuković, Radivojac 1, Marčetić 6, Majkić, N. Bilanović 7, O. Bilanović 5.