Košarkaši slavili u Gacku, prava iskušenja tek predstoje

27.11.2014.
KK Sutjeska - KK Heo

Foto arhiva

FOČA – Vicešampioni Srpske u nedelju su u Hercegovini stigli do prvog trijumfa ove sezone. U komšijskom derbiju, Sutjeska je slavila nad mladom ekipom Gacka rezultatom 68:60 (19:20, 12:19, 12:14, 17:15).

Četa Ljubiše Kovačevića problema je imala jedino u prvoj četvrtini i to kada je u pitanju defanzivni skok. Međutim, kockice su se brzo posložile, kvalitet je došao do izražaja i naš tim se zasluženo vratio u Foču sa dva boda.

– Uspjeli smo da opravdamo ulogu favorita koja nam je dodijeljena pred susret u Hercegovini. Ja bih rekao blagog, jer nikoga nije lako dobiti na gostujućem terenu. Da se ne zavaramo, nije nam bilo lako. Imali smo problema pod košem na početku, ali brzo smo uspjeli da se konsolidujemo i riješimo pitanje defanzivnog skoka. Pokazali smo i na terenu da smo kvalitetnija ekipa, bili smo bolji od protivnika u realizaciji, a Gacko je u igri jedino održavao skok u napadu i to u prvom poluvremenu. Uspjeli smo da napravimo zalihu od 10-tak poena prednosti koju smo konstantno održavali do samog kraja meča i tako stigli do zasluženog trijumfa – rekao je bek Sutjeske, Goran Bodiroga.

Šansu u Hercegovini dobili su i mladi igrači, koji su je iskoristili na najbolji način. Najviše je pokazao Milanko Kapuran, koji je uz Bogoljuba Devrnju koji je postigao 16, Gorana Bodirogu koji je upisao 13 i Mladena Šolaju koji je zabilježio 12 poena, bio jedan od najzaslužnijih za prvi trijumf Sutjeske ove sezone.

Vremena za slavlje nije bilo, jer prava iskušenja tek predstoje. Slijedi serija teških mečeva i izuzetno jakih protivnika, koju će otvoriti Prijedor, koji u subotu dolazi u Foču.

– Naša želja je da povežemo dvije pobjede, a da li ćemo u tome uspjeti, vidjećemo. Prijedor je ozbiljna ekipa, uvijek neugodan rival. U ovom trenutku možda na tabeli bolje stoje od nas, ali ja i dalje vjerujem u svoj tim i u to da ćemo iz meč u meč biti sve bolji. Utakmica u subotu biće prava prilika da pokažemo svim skepticima da Sutjesku ne treba prerano otpisati, jer imamo mi dosta toga da pružimo – jasan je Bodiroga.

Trijumf nad Borcem izmakao im je u poslednjim sekundama meča. Došlo je vrijeme i da upišu prve bodove kući. Sudeći prema raspoloženju koje vlada u našem taboru, Prijedor bi lako mogao napustiti Foču pognute glave.