Raspisan konkurs za stipendije

20.11.2014.

Stipendije

ROGATICA – Komisija za stipendije studenata kao stalno tijelo pri kabinetu načelnika opštine, raspisala je dva konkursa za dodjelu stipendija studentima na visokoškolskim ustanovama u akademskoj godini 2014/2015. godinu.

– Riječ je, reče predsjednik Komisije Željko Petković, o redovnim studentima u prvom ciklusu studija koji su prvi put upisali godinu studija, a nisu stariji od 26 godina. Prioritet imaju djeca iz porodica poginulih boraca i RVI do četvrte kategorije i studenti na studijama saobraćaja, medicine, farmacije, hemije, matematike, fizike, građevine, arhitekture i biologije, zanimanja koja su u ovoj opštini deficitarna.

Istovremeno, raspisan je i konkurs za dodjelu stipendija talentovanim i perspektivnim sportistima koji žive na području opštine. Pravo na ovu stipendiju imaju studenti i đaci starosti do 25 godina sa zapaženim rezultatima na sportskim borilištima, a članovi su nekog od klubova iz ovdašnjeg Sportskog društva „Mladost“.

Krajnji rok za prijavu na oba konkursa je 3. decembar.

Da podsjetimo. Prošle godine stipendije iz opštinskog budžeta dobilo je 140 od ukupno 177 prijavljenih kandidata. Među njima si i 4 studenta perspektivna i talentovana sportista. Podijeljeno je 100.000 maraka, a stpendije su bile u visini od 40 do 140 maraka, stim što su studenti iz porodica poginulih boaca i RVI bez obzira na broj bodova dobijali najmanje po 70 maraka.