Iz štampe izašao novi broj časopisa „Dabar“

09.12.2014.

Casopis Dabar 49

VIŠEGRAD – Iz štampe je izašao 49-ti broj časopisa „Dabar“, Izdavačke kuće Mitropolije dabrobosanske sa sjedištem u manastiru Svetog Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci kod Višegrada.

U uvodnoj poruci Mitropolit dabrobosanski Nikolaj objavljuje tekst pod naslovom „Sveti Sava-duhovni roditelj“, a tu je i tekst „Napasti, nevolje, nesreće“, zatim tekstovi „post“, „Domaćini“, „Za slogu i jedinstvo“, „O monahovanju“, „Idemo tamo, gde nam je kolevka“, „O Isusovoj molitvi“, te tekst „Pravoslavlje u srpskim narodnim pesmama“.

Najnoviji broj „Dabra“ objavljuje i tekstove pod naslovom „Sreća dece nije u bogatstvu koje im roditelji ostavljaju“, „Pričešćivanje“, „Put ka spasenju“, „Šta znači odreći se sebe“, i „Hiljadu i tristo kaplara“.

Na dječijim stranama objavljene su pjesme učenika osnovne škole iz Rudog, kao i poučne kratke priče, a u prilogu „Dabrov informator“ aktuelna dešavanja na području Mitropolije dabropbosanske između dva broja časopisa „Dabar“.

Na kolor stranama najnoviji „Dabar“ objavljuje foto reportaže sa vidovdanske svečanosti osvećenja hrama Svetog velikomučenika Kneza Lazara u Višegradu, izgrađenog u kompleksu Andrićgrada, te o jubileju – dvadeset godina od osnivanja Bogoslovskog fakuklteta u Foči.