Košarkaši Rogatice u derbiju dočekuju Rudar

16.12.2014.

KK Rogatica

Trijumf za vrh

ROGATICA – Najinteresantniji susret 8. vanrednog kola prvoligaškog karavana RS igra se u Rogatici gdje domaći sastav dočekuje Rudar. Rogatičani osokoljeni pobjedom na gostovanju u Tesliću žele nastavak uspješne serije i protiv ekipe iz Ugljevika.

– Pogled na tabelu sve govori, Rudar je na drugoj poziciji, naš tim zauzima četvrto mjesto i svakako da je ovo pravi derbi. Istina, Ugljevičani imaju meč više od nas i na kontu imaju pet pobjeda i dva poraza za razliku od naše ekipe koja je odigrala šest susreta, pet puta smo trijumfovali i jednom poraženi. Rudar ima iskusan sastav sigurno jedan od boljih u ligi i biće ovo za nas pravi ispit stvarnih mogućnosti. U dosadašnjem dijelu prvenstva smo odigrali iznad očekivanja i nadamo se da ćemo tako i nastaviti. Pobjeda je imperativ, igrači su maksimalno motivisani jer se trijumfom približavamo vodećem Radniku i definitivno ulazimo u najuži krug ekipa za osvajanje titule. Nismo opterećeni borbom za tron ali ako nam se ukaže prilika uradićemo sve da stignemo do cilja. Zato i u susretu protiv Rudara očekujemo sa tribina podršku vjernih navijača sa kojim želimo da po završetku meča zajednički prosalvimo pobjedu – rekao je Gordan Tešević, kapiten košarkaša Rogatice.

Utakmica između Rogatice i Rudara na programu je u srijedu 17. decembra, sa početkom u 19 časova i 30 minuta, u rogatičkoj sportskoj dvorani.