Rogatičani u derbiju savladali Rudar

18.12.2014.
KK Rogatica - KK Budućnost

Foto arhiva

Finiš za infarkt

ROGATICA – U najinteresantnijem susretu 8. kola prvoligaškog karavana RS, košarkaši Rogatice su nakon prave rovovske borbe savladali Rudar i primakli se čelu tabele.

Derbi nije u potpunosti opravdao očekivanja, obilovao je velikim brojem grešaka oba tima što je donijelo veoma napetu i do kraja neizvjesnu utakmicu. Igralo se čvrsto što govori i konačan rezultat.

Gosti su bolje otvorili derbi, u prvim minutama su stigli do prednosti od 0:6 a potom se bude domaći košarkaši koji prave seiju od 8:0 i prelaze u vođstvo koje održavaju do kraja prve dionice koja je završena rezultatom 16:13.

I u drugom periodu košarkaši Rogatice kreću agresivno i pet minuta prije odlaska na odmor stiču prednost od 9 poena, bilo je 26:17.

Potom je uslijedilo nekoliko diskutabilnih odluka sudijske trojke a uz to domaći košarkaši prave pet-šest vezanih grešaka što gosti koriste i u drugoj polovini ovog dijela iz minuta u minut sustižu vođstvo Rogatičana i na pauzu odlaze sa vođstvom 26:27.

Ništa se posebno nije mijenjalo ni u nastavku utakmice, nijedna ekipa nije uspjela da se odlijepi, rezultat se mijenjao čas na jednoj čas na drugoj strani i ipak u finišu su gosti bili spretniji i sretniji i u završnicu derbija ušli sa četiri poena prednosti na semaforu je stajalo 38:42.

Već na početku poslednje četvrtine domaći tim pravi seriju od 5:0 i prelazi ponovo u vođstvo što uglavnom održava a potom slijede i „trojke“Okiljevića, Kosorića i Pečenice pa se prednost povećava ipak i gosti su namjestili nišanske sprave i za tri poena bili su precizni Tomić i Stevanović.

Slijedi finiš za infarkt, Rogatica dvadeset sekundi prije kraja susreta ima prednost od tri poena međutim Ugljevičani na najbolji način stižu do izjednačenja, iskusni Stojanović je ubacio “trojku“ pa je ostalo osam sekundi domaćem timu da stigne do trijumfa. Vrijeme je isticalo, Pečenica šutira za tri poena i ne pogađa, lopta se ipak odbija od obruča do Rističevića koji sa zvukom sirene pogađa protivnički koš za pobjedu i veliku radost domaćih igrača i navijača.

Koliko je bilo nervoze u igri pokazuje i statistika tako je domaći tim u šutu za tri poena imao 19 pokušaja a 7 puta su bili precizni, dok su gosti imali učinak 15 (3), u izvođenju slobodnih bacanja košarkaši Rogatice su od 19 pokušaja 13 puta pogađali dok su igrači Ugljevika od 17 bacanja pogodila 12.

U domaćem sastavu brijlirao je Nemanja Pečenica sa 19 poena a Miroslav Kovač je 16 puta bio precizan. U gostujućem sastavu za nijansu bolji od ostalih su bili Danilo Tomić sa 14 odnosno Igor Stevanović sa poenom manje.

KK Rogatica – KK Rudar 59:57
(16:13; 10:14; 12:15; 21:15)

Sportska dvorana u Rogatici.
Gledalaca: 200.
Sudije: Vladimir Ćosović (Foča), Đorđe Domazet i Dejan Knežević (I.Sarajevo).
Delegat: Dejan Čeremidžić (Pale).

Rogatica: Kojić, Balčaković, Okiljević 9, Mrkajić 5, Rističević 4, Tešević 3, Pečenica 19, Kosorić 3, Milidrag, Kovač 16. Trener: Mladen Šibalija.

Rudar: Mitrović, Obradović, Tolj 9, Cvjetković, Stojanović 8, Todorović 11, Tomić 14, Lazić 2, Stevanović 13. Trener: Milorad Jovičić.