„Ženski razgovori“ pred Rogatičanima

26.12.2014.

Predstava u Rogatici

ROGATICA – Jedanaest učenica iz viših razreda Srednjoškolskog centra „27. januar“ okupljenih u Dramsko-recitatorskoj sekciji koju vodi profesorka Jelena Frganja, sinoć su u sali gradskog bioskopa održali predstavu „Ženski razgovori“ po tekstu Duška Radovića.

Predstavi je prisustvovao veći broj gledalaca, među kojima su dominirali mladi, toplo su pozdravili aktere na temu žensko – muških, a može i obratno, odnosa.

Predstava u Rogatici 2

Većini prisutnih stekao je utisak, iako su na sceni bile mlade djevojke, da su kroz kazivanja teksta velikog Duška Radovića ozbiljno ušle u problem odnosa žena prema muževima, „kojih da nema ne bi bilo ni svrhe postojanja žena“. U nekim momentima, prateći tekst, one su to žučno iskazivale do te mjere da će jedna drugoj skočiti za vrat i počupati kose. Ostale su ih „smirivale“ i to je predstavi davalo poseban čar.

Ovom predstavom i nedavnim takmičenjem najboljih recitatora, učenici Srednjoškolskog centra iz Dramsko-recitatorske sekcije okončavaju svoju javnu aktivnost u prvom polugodištu tekuće školske godine. Već na startu drugog polugodišta, uz dan i krsnu slavu Centra, Svetog Savu, slijedi novi izlazak pred gledaoce na Svetosavskoj akademiji, rekla je profesorka Jelena Frganja.