Pobjednik recitatorskog maratona Marina Glogovac

30.01.2015.

Recitatorski maraton u Visegradu

VIŠEGRAD – Marina Glogovac pobjednik je Osmog recitatorskog maratona učenika Srednje škole “Ivo Andrić”, dok je drugo mjesto pripalo Ani Šijaković, a treće Anastasiji Inđić.

Marina Glogovac kaže da je “Prkosnu pesmu” Dobrice Erića odabrala zato što opisuje sav bol koji je nanesen srpskom narodu i zato što ova pjesma ima dušu, ali i zato što može da se iskaže na lijep način.

“Ovo je događaj na koji treba da dođu svi učenici, jer treba da njegujemo kulturu i umjetnost i da se ne zaboravi sve što je lijepo”, rekla je Marina Glogovac.

Recitatorski maraton u Visegradu 2

Profesor srpskog jezika i književnosti Dijana Inđić rekla je da ovaj maraton traje već osam godina i da mnogi učenici u Srednjoj školi čitaju poeziju, da je razumiju i duboko osjećaju.

“Kroz recitatorsku sekciju učenici sve što osjećaju mogu da izraze na najbolji način. Uz moralnu i materijalnu podršku naše škole uspjeli smo da održimo ovaj maraton”, navela je Inđićeva.

Ona je dodala da je kroz maraton prošlo mnogo dobrih učenika, te da su neki od njih dobri profesori, neki su dobri novinari, a neki imaju i objavljene zbirke poezije.

Na ovogodišnjem maratonu učestvovalo je 12 učenika, a tri najbolja učenika nagradio je direktor Đorđe Mršević.