Kadeti KK “Vrela” viceprvaci RS

17.02.2015.

Kadeti KK Vrelo

ČAJNIČE – Kadeti KK “Vrelo” iz Čajniča po drugi put uzastopno su viceprvaci Republike Srpske. Oni su na Završnom turniru KSRS održanom 14. i 15. ovog mjeseca čiji su domaćini bili u Višegradu zauzeli drugo mjesto iza šampiona KK “Partizan TS” iz Banja Luke.

Prvo su savladali KK “Milići” iz Milića rezultatom 68:60. Istakli su se Stefan Lučić sa 30 poena, kao i Sandro Savić sa 13 i Aleksa Kuvelja sa 11.

U meču koji je odlučio prvaka čajnički košarkaši su poraženi od KK “Partizan TS”.

U sjajnoj utakmici odličnih rivala više sreće, spretnosti, ali i znanja su imali gosti iz Banja Luke. Ono što svakako treba istaći jeste da veća baza igrača, bolji uslovi rada, dovođenje igrača sa strane ne mora uvijek da znači i pravu i istinsku prednost na terenu. To nam je ova utakmica i potvrdila. Sve nabrojane prednosti KK “Partizan” su bile jedva dovoljne da se pobijedi, entuzijazam, srce, želja i volja KK “Vrelo”.

Na kraju je ipak slavio bolji rival.

KK” Vrelo”- KK “Partizan TS” 66:71.

Svi igrači su ostavili srce na terenu. Malo bolji od ostalih su bili

kapiten Stefan Manović sa 25, Stefan Lučić sa 15, te Pavle Veselinović i Sandro Savić sa po 12 poena.
To je bio tek drugi poraz kadeta “Vrela” u zadnje dvije sezone.

Razočaranje je bilo veliko, jer je zlatna medalja opet izmakla za dlaku. No to nije poremetilo ove sjajne dječake. Stisli su zube, sabrali se, i u borbi za drugo mjesto pobijedili KK “Basket-2000” iz Banja Luke sa 77:70.

Srebro je opet stiglo u Čajniče.

Kadeti KK Vrelo 3

Na ovom meču su se istakli Pavle Veselinović sa 27, Stefan Manović sa 19, Sandro Savić sa 12, te Stefan Lučić sa 11 poena.

Ovi sjajni dječaci, dika i ponos malog i siromašnog Čajniča su još jednom pokazali da je moguće živjeti svoj san, da vjera, rad i trud uvijek bivaju nagrađeni i da srce šampiona nikad ne priznaje poraz unaprijed.

Trener Duško Pečenica kaže:
“Prezadovoljni smo. Mi smo mala ekipa iz male i siromašne sredine, koja trenira u ne baš idealnim uslovima. Ovo je sjajan uspjeh i sjajna potvrda našeg rada i truda. Biti drugi u bilo čemu je odlično, a biti drugi u čitavoj Republici Srpskoj je najveći uspjeh čajničkog sporta. Mislim da ljudi još nisu svjesni šta smo postigli. Za nas nema odmora! Idemo dalje čeka nas Liga 10 BiH za kadete!”

Pomoćni trener Dalibor Cigale dodaje:
“Jako dobar turnir, dobra organizacija, dobre ekipe. Skoro svi su mečevi bili neizvjesni. Drugo mjesto je zaista fantastičan uspjeh.”

Osjećanja igrača su pomiješana. Ponose se ostvarenim, ali i žale za propuštenim.

Stefan Lučić udarna igla i mozak ekipe razočaran je i kritikuje prije svih sebe:
“Ma ja mogu samo reći da nisam zadovoljan uopšte, prvo kako sam ja odigrao, pa svi ostali, jer znam da svi možemo puno, puno bolje od onoga što smo pokazali prije svega na meču sa Partizanom! Kao da nismo bili mi! Drugo mjesto jeste odlično, ali ostaje žal za prvim. Ništa idemo dalje, čeka nas Liga 10, tu ćemo dati sve od sebe, jer to je sjajna prilika da vidimo gdje smo u odnosu na druge ekipe iz države!”

Kapiten Stefan Manović nam je dao kratku izjavu:
“Zadovoljni smo ostvarenim uspjehom, i nadamo se još boljoj igri u Ligi BiH.”

Kadeti KK Vrelo 4

Najmlađi Aleksandar Šubara žali za zlatom, ali i ponosi se srebrom:
“Šteta zbog poraza i propuštene prilike da uzmemo prvo mjesto. Odigrali smo odličan turnir. Malo nam je falilo da osvojimo prvo mjesto, ali svakako i sa ovim smo zadovoljni.

Na ovome se nezaustavljamo. Čekaju nas teške utakmice u Ligi 10. Biće to pravi ispit naših mogućnosti.”

Rezervni plej Vanja Racković slično razmišlja:
“Bilo je dobro! A malo je falilo da bude odlično i da budemo prvi. Ali dobro je i drugo mjesto. Ipak sve pohvale treneru Dušku Pečenici i veliki hvala našem najvatrenijem navijaču Milanu Pavičeviću koji je bio uvijek uz nas!”

Odlični bek šuter Pavle Veselinović:
“Konkurencija je bila jaka tako da nismo uspjeli savladati Partizan i osvojiti zlato mada je ovo za nas veliki uspjeh.

Čestitam mojim saigračima koji su dali sve od sebe da bi se plasirali što bolje kao i treneru koji je najviše zaslužan za naš uspjeh!”

Rezervni centar Stefan Živković je zadovoljan:
“Turnir je bio fer i protekao je u sportskom duhu..Sve ekipe koje su igrale jako su dobre. Mi smo osvojili 2.mjesto, da smo imali malo više sreće mogli smo i prvo, ali i srebrna medalja je dobra.”

Rezervni centar Milutin Mašić je i ponosan i pomalo razočaran:
“Iako sam pomalo razočaran ujedno sam i ponosan osvojenim srebrom. Dali smo svoj maksimum, ali smatram da još upornijim trudom i radom možemo stići do zlatne medalje.”

Kadeti KK Vrelo 2

Odlični Aleksa Kuvelja za drugo mjesto krivi loš šut:
“Cijeli turnir veoma loše smo šutirali. I to je razlog našeg drugog mjesta. Dobro smo igrali odbranu, ali smo u napadu bili lošiji nego inače. Naravno falilo je i sreće. Ipak ovo je veliki uspjeh za nas. Čestitao bih saigračima i trenerima, pogotovo treneru Dušanu Pečenici, jer je on ipak najzaslužniji za naš uspjeh.”

Uvijek skromni David Racković:
“Prezadovoljni smo uspjehom, mada moglo je bolje. Oni su imali malo više sreće. Nadam se da ćemo u Ligi 10 pokazati još puno toga!”

Sjajni Sandro Savić žali za propuštenim prilikama:
“Pa nismo zadovoljni drugim mjestom, moglo je mnogo bolje, ali mi smo dali sve od sebe. Sada igramo Bosansku ligu, to je 10 najboljih ekipa u Bosni i Hercegovini, pa ćemo dati sve od sebe da i tu budemo što bolji.

Bek Nikola Tanasković ističe kolektiv:
“Mi smo jaki kao tim. Zajedno dobijamo, zajedno gubimo. Ostaje žal za zlatom, ali biće bolje drugi put. Imamo odmah priliku da se dokažemo u Ligi 10.”

Đorđe Karadžić dodaje:
“Sve je bilo super, žao mi je sto nismo osvojili zlato, ali biće prilike i za to! Zahvalio bih se mojim saigračima sto su dali sve od sebe!”

U sportu se sve odvija brzo. Nema se vremena za slavlje, niti tugovanje. Slijede novi izazovi u Ligi 10, a već u prvom kolu KK ” Vrelo” gostuje svom velikom rivalu KK “Partizan” u Banja Luci.

Trener Pečenica očekuje dosta od Lige 10:
“Borićemo se da ostvarimo što bolji plasman. To će biti za nas veliko iskustvo i škola. I za nas je uspjeh što uopšte učestvujemo sa takvim ekipama kao sto su Sparsi, Široki, Sloboda.”