KUD „Sretenje“ – Koncert poklon krsnoj slavi [FOTO]

16.02.2015.

KUD Sretenje - folklor

ROGATICA – Kulturno-umjetničko društvo „Sretenje“ koje radi pri Srpskoj pravooslavnoj crkvi „Svete Trojice“ u Rogatici, sinoć, 15. februara, velikim međunarodnim koncertom proslavilo je krsnu slavu Sretenje Gospodnje i obilježilo 12 godina postojanja.

Na koncertu pred punom sportskom dvoranom u kompleksu bivšeg „Roteksa“ učestvovali su KUD „Prepodobna Mati Angelina“ iz Leskovca, „Janjušević“ iz Priboja, „Ilićka“ iz Brčkog, „Vrelo“ iz Šipova, „Sveti Đorđe“ iz Novog Goražda i slavljenika KUD „Sretenje“ iz grada domaćina.

Koncert su otvorili najmlađi i najstariji folkloristi KUD-a slavljenika. Nakon toga je predsjednik „Sretenja“ jerej Zoran Jerinić kraćom pozdravnom besjedom otvorio ovu manifestaciju mladosti. Posebno je pozdravio prisutne sveštenike Srpske pravoslavne crkve na čelu sa doajenom proto-jerejom stavroforom Miloradom Novakovićem i goste među kojima je bila i Snežana Vujičić, direktorka Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.

A onda, toplo pozdravljeni svoje umjeće u igri pokazali su gosti iz „Ilićke“ iz Brčkog, Priboja, Leskovca, Novog Goražda i Šipova. „Šlag na tortu“ na ovoj nezaboravnoj manifestaciji dodali su u još jednom nastupu seniori i seniorke KUD-a slavljenika vranjanskim igrama, koje su oduševile sve prisutne u dvorani kojim se tokom koncerta pridružio i osnivač „Sretenja“ sveštenik Gvozden Arambašić koji posljednih godina bogosluži u Sremskoj Mitrovici i nađe vremena da dođe na krsnu slavu „čeda“ koje je on odnjegovao.

Slavlju matičnog društva prilog je dala i muška pjevačka grupa pjevajući na „seljački“način poznate pjesme ovog kraja. Muzička pratnja povjerena je orkestru KUD-a „Janjušević“ iz Priboja

Krsnu slavu „Sretenja“ i koncert kao glavni sponzor pomoglo je ŠG „Sjemeć“i neka privredna preduzeća i pojedinci iz Rogatice. Pomoć je došla i od nekih susjednih opština, ali ime matične opštine nije spomenuto. Čak šta više ni jedan opštinski zvaničnik nije bio u prostoru predviđenom za goste.

[royalslider id=”141”]