Sredinom godine uređenje spomen kosturnice u Vardištu

07.02.2015.

Časopis SOKO

VIŠEGRAD – I pored umanjenog budžeta sve sekcije Srpskog sokolskog društva „Soko“ Dobrun nastojaće realizovati sve planirane aktivnosti tokom 2015. godine, zaključeno je na sjednici Predsjedništva društva, održanoj u manastiru Svetog Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci.

Članovi svih sekcija Sokola će sredinom godine realizovati veliku akciju sanacije i uređenja kosturnice i Spomen kapele poginulim srpskim vojnicima iz prvog svjetskog rata, tokom 1915. godine.

U pripremi je novi dvobroj časopisa Soko koji će i ove godine raspisati konkurs za kratku Vaskršnju priču, a do Vaskrsa je planirano i objavljivanje zbirke pjesama višegradske pjesnikinje Danijele Žuže.

Sportsku sekciju „Bambi Soko“ u prvom kvartalu ove godine očekuje takmičenje u tri lige malog fudbala, a uz vaskršnje praznike u goste im dolazi 50 dječaka i djevojčica pravoslavnog udruženja „Sveta Srbija“ iz Beograda, koju predvodi proslavljeni srpski košarkaš Dejan Tomašević.

Dramska i sekcija Kućne radinosti, kao i građevinska i humanitarna sekcija planirale su brojne aktivnosti, a najavljeno je i osnivanje Sokolovog internet portala.