Košarkaši Rogatice u derbiju bolji od Radnika BN Basketa

01.03.2015.

KK Rogatica - KK Radnik

Pao i lider

ROGATICA – Derbi je u poptunosti ispunio očekivanja. U borbenoj utakmici košarkaši Rogatice su prekinuli uspješnu seriju Radnika BN Basket od trinaest vezanih pobjeda i potpuno zasluženo slavili u najinteresantnijem susretu 16. kola I lige RS.

Domaći košarkaši su ostavili srce na terenu i pokazali kako se bori za boje kluba pa na kraju nimalo ne čudi i ubjedljiv trijumf nad aktuelnim liderom bilo je 67:51 za izabranike Mladena Šibalije.

Već nakon prvog perioda naslućivalo se ko će izaći kao pobjednik iz derbija jer su domaći košarkaši nametnuli svoj stil igre odlično u odbrani i unčikovito u napadu pa je semafor nakon ovog dijela pokazivao rezultat 18:8.

Međutim, Bijeljinci se ne predaju. Odlično otvaraju drugu četvrtinu i prave seriju od 7:0 pa stižu na samo tri poena od vođstva domaćina, međutim nije to pokolebalo Rogatičane koji ponovo preuzimaju sve konce igre u svoje ruke i vraćaju se rezultatski pa se na odmor odlazi pri rezultatu 35:25.

Najviše uzbuđenja je bilo u trećoj dilonici, najviše zahvaljujući greškama i pomalo nerazumnim odlukama sudijske trojke podigle su se tenzije među igračima oba tima. Do tada najbolji strijelac domaćina Mrkajić je zaradio prestrogo tehničku grešku a uz to je morao sa pet prekršaja i da napusti igru. Sve je to išlo više na ruku gostujućem sastavu koji sustiže vođstvo košarkaša Rogatice na samo poen razlike, bilo je polovinom ovog dijela utakmice 40:39, ipak domaći igrači se ponovo dižu kao „Feniks“ i ova četvrtina se završava rezultatom 53:44.

Svoju nadmoćnost Rogatičani potvrđuju u poslednjem periodu, prednost se povećavala iz minuta u minut i na kraju gostima iz Bijeljine je nanesen ubjedljiv poraz od 16 poena razlike.

Ovim trijumfom košarkaši Rogatice su se približili vodećem Radniku BN Basketu na tabeli, učvrstili se na drugoj poziciji i sad već skoro sigurno obezbjedili mjesto u doigravanju za prvaka.

Teško je bilo koga posebno izdvojiti iz domaćeg tima jer su svi koji su ulazili u igru dali maksimum, ipak dominirali su Nemanja Okiljević koji je postigao 15 poena a dva koša manje dao je Miroslav Kovač. U gostujućem sastavu nešto bolji od ostalih bio je Stefan Živanović sa 10 postgnutih poena.

Igrači domaćeg sastav su petnaest puta šutirali za tri poena a osam puta su bili precizni, dok su gosti od šesnaest pokušaja pet puta pogađali. Što se tiče slobodnih bacanja Rogatičani su 18 puta šutirali a 13 puta pogodili, dok su Bijeljinci od petnaest bacanja bili precizni sedam puta.

KK Rogatica – KK Radnik BN Basket 67:51
(18:8; 17:17; 18:19; 14:7)

Sportska dvorana u Rogatici.
Gledalaca: 200.
Sudije: Goran Majstorović (Vlasenica), Miljan Kovačević (Trebinje), Đorđe Domazet (I.Sarajevo).
Delegat: Branko Jašić (Zvornik).

KK Rogatica: Jovović, Okiljević 15, Mrkajić 11, Puhalac, Rističević 10, Tešević 7, Pečenica 5, Maletić, Kosorić, Milidrag 6, Kovać 13. Trener: Mladen Šibalija.

KK Radnik BN Basket: Drljača, Marković 9, Lontoš 3, Mijatović 5, Radović, Krajišnik 6, Kokoruš 9, Kecman 5, Radović 4, Živanović 10, Sandić. Trener: Igor Mihajlović.