Višegradski sportski vikend

05.03.2015.

FK Drina Višegrad

DRINA HE – LEOTAR

U prvom kolu proljećnog dijela prvenstva Prve lige RS fudbaleri Drine HE u subotu, 7. marta dočekuju Leotar iz Trebinja. Utakmica se igra na Gradskom stadionu u Višegradu, sa početkom u 13,30 časova.

-Biće to pravi test naše spremnosti da boljom i organizovanijom igrom povećamo bodovni saldo, kako bi izbjegli ispadanje iz lige, kaže šef stgručnog štaba višegrađana Marko Vidaković, dodajući da je prvoplasirani Leotar favorit, ali da Drina HE traži svoju šansu uz podršku navijača.

Tokom zimske pauze Drinu HE je napustilo pet igrača, ali je u ekipu stiglo i nekoliko značajnih pojačanja. U rogatičku Mladost su se vratili Nešković, Obradović, Živković i Rosić, dok je Tasić prešao u pribojski FAP.

-Tokom zimske pauze dobili smo i značajna pojačanja angažovanjem Neđa Šuke, koji je stigao iz Kozare i Đorđa Okuke iz užičke Slobode. U klub su se vratili Aleksandar Milović i Aleksandar Soldar, a sa ekipom trenira i Tadžikistanac Habidžon Atokhtonov, čiji papiri za registraciju stižu uskoro, ističe Vidaković, najavljujući dodatna pojačanja prvog tima.

VARDA HE – SVISLAJON LEOTAR

U 20. kolu završnice prvenstva Premijer lige BiH košarkaši Varde HE u subotu, 7. marta dočekuju favorizovanu ekipu Svislajon Leotara iz Trebinja.

Utakmica se igra u Gradskoj dvorani u Višegradu, sa početkom u 19,30 časova.

Višegrađani su trenutno na 10 mjestu sa 24 boda i grčćevito se bore za opstanak, dok su trebvinjci na drugoj poziciji, sa 33 osvojena boda, što im praktično garantuje završnicu prvenstva.

JUNIORI VARDE HE I KADETI VRELA SA VRŠNjACIMA ŠIROKOG

U subotu, 7. marta, igraju se utakmice trećeg kola košarkaške Premijer lige BiH za juniore i kadete.

Juniori Varde HE i kadeti Vrela iz Čajniča gostuju u Širokom Brijegu, vršnjacima iz košarkaškog kluba Široki.

Vardini juniori zauzimaju osmo mjesta sa dva, a kadeti Vrela su u svojoj konkurenciji četvrti, sa tri osvojena boda.

ODBOJKAŠISE GOSTUJU SLOBODI

Odbojkašice HE na Drini u 18. kolu Premijer odbojkaške lige BiH u subotu, 7. marta gostuju ekipi Slobode u Tuzli.

I pored pobjede u proteklom kolu nad ekipom Vogošće višegrađanke su na posljednjem, 10. mjestu sa tri, dok je ekipa Slobode na petoj poziciji, sa 24 osvojena boda.