Drina HE bolja od Kozare

01.04.2015.

FK Drina Višegrad

VIŠEGRAD – Fudbaleri Drine HE su ostavili srce na terenu i u veoma dinamičnoj i borbenoj igri na teškom i raskvašenom terenu zabeležili značajnu pobedu protiv lidera na tabeli Kozare.

Prvo poluvreme je proteklo u izjednačenoj igri ali zrelije prlike su imali su domaći igrači Tošović u 15, potom Igor Mirković u 23. i dva minuta kasnije Šuka, međutim nisu bili i precizni a dobru šansu za goste propustio je Kovlen u 19. minutu.

Drugi deo utakmice počeo je kako se to samo poželeti može za domaći tim. Nenad Tošović je lepo prošao po levoj strani, ubacio u kazneni prostor gostiju gde je na drugoj stativi pronašao Jovanović koji glavom sa distance pogađa desni donji ugao gola Kozare.

Gosti su ozbiljno zapretili u 60. minutu preko Peića i Kovlena u 65. minutu.

Finiš utakmice je donio dosta uzbuđenja. U 90. minutu nakon jedne gužve sevnule su varnice između igrača oba tima gde je najdeblji kraj izvukao kapiten domaćeg tima Ivan Mirkovič koji je zaradio crveni karton i put u svlačionicu.

I kada su svi na stadionu očekivali kraj utakmice u trećem minutu sudijske nadoknade rezervista Savić je presekao jednu loptu na sredini terena, na ivici kaznenog prostora uposlio Marković koji je sa šesnaest metara lobovao golmana gostiju Trkulju za konačnih 2:0 i veliku radost domaćihi grča i navijača.

Drina HE – Kozara 2:0 (0:0)

Strelci: 1:0 Jovanović 46; 2:0 Marković u 90 (+3).
Gradski stadion.
Gledlaca 200.
Sudija: Slavoljub Gogić (I.Sarajevo) 7,5.
Žuti kartoni: Jovanović, Pavlović, Iv.Marković (Drina HE), Dujaković, Majdanac, Mirković, Kovlen, Gavrić, Kovačević, Ilić (Kozara).
Crveni karton: Ivan Mirković u 90 min.

Drina HE: Govedarica 7,Bojat 7,Pljevaljčić 7,5, Marković 7,5, Jovanović 7,5, Iv.Mirković 7, Šuka 7 (od 90.min Savić-), Tošović 7,5 (od 90. min Pejović -), Ig.Mirković 7, Sekulić 7.

Kozara: Trkulja 6, Škorić 6 (od 79. min Ilić-), Petrović 6,5, Dujaković 6,5, Majdanac 6, Mirković 6, Perić 6, Makitan 6, Kovlen 6 (od 60. Srndović -), Gavrić 6 (od 86. min Vukajlović-), Kovačević 6.

Igrač utakmice: Nenad Tošović (Drina HE).