Izabran suvenir opštine Rogatica

15.04.2015.

Suvenir Rogatice

ROGATICA – Članovi Upravnog odbora Turističke organizacije, koji su bili u ulozi Komisije za izbor suvenira opštine, pregledali su danas, 15. aprila, .i izvršili odabir zvaničnog suvenira opštine od 13 prispjelih radova koliko ih je pod šiform pristiglo na konkurs koji je bio otvoren mjesec dana.

Nakon što su otvorene i prispjele koverte u kojim su se nalazili podaci o autorima, utvrđeno je da je najbolje ocijenjeni suvenir pod šifrom „Borike“ čiji je vlasnik Marijana Jovičić i njoj je pripala prva nagrada u visini od 300 maraka.

Suvenir Rogatice 2

Po kvalitetu i estatici predloženog suvenira druga nagrada u visini od 200 maraka pripala je radu pod šifrom HHS čiji je autor Danijela Novaković i treća u visini od 100 maraka radu čiji je autor Slađana Andrić.

Kako reče predsjednik Komisije Siniša Perković za suvenir opštine izabran je rad koji predstavlja zatvorenu ili otvorenu knjigu urađenu dekupaž tehnikom i uz ostalo može poslužiti za čuvanje dragocjenosti.

Suvenir Rogatice komisija

Rad koji je zavrijednio drugu nagradu je minijatura stećka sa ornamentikom koja se može sresti na stećcima širom opštine. Treću nagradu odnio je rad u vidu potkovice koja asocira na Borike, a u sredini su motivi iz Rogatice i okoline.