Nastavljena revitalizacija stare zgrade osnovne škole na Borikama

26.04.2015.

Osnovna skola na Borikama

UMJESTO ĐAKA DOLAZIĆE SPORTISTI

ROGATICA – Nakon što je polovinom prošle godine, u cilju zaštite od daljeg propadanja, pokrivena novim limenim krovom, u toku su radovi na realizaciji nove faze adaptacije stare zgrade osnovne škole koja se nalazi neposredno uz crkvu Svetih apostola Petra i Pavla na Borikama, sa kojom je uporedo građena davne 1910. godine, sada sa novom namjenom – da bude sportsko-rekreacioni centar.

Radove izvode radnici DOO „Kuća stil“ iz Rogatice kao podizvođač DOO „Mega projekat“ iz Bratunca, koji su se obavezali da ih završe do kraja jula ove godine.

Osnovna skola na Borikama projekat

– Revitalizaciju i proširenje bivše zgrade boričke škole finansira opština Rogatica iz kredita koga je za ove namjene podigla od NLB Razvojna banka iz Banja Luke. Zgrada u novom ruhu imaće oko 570 kvadratnih metara korisne površine. Sačinjavaće ga prizemlje i sprat. U prizemlju će se uz ulazni hol nalaziti recepcija, restoran, teretana i ostale prateće prostorije, a na spratu šest soba sa krevetima za spavanje i odmor. Tu je i natkrivena terasa ispod koje će biti pozornica i prostor za ljetne kulturno-zabavne i slične manifestacije, reče Borko Samardžić, koji u ime „Kuće stila“ vodi radove na ovom objektu.

Po završetku ove, nove faze radova, slijedi nova u okviru koje će biti uređen okoliš i sportsko-rekreacioni tereni koji će, uvezani sa objektima koje planira da na Borikama podiže novi vlasnik Planinskog dobra „Rogatica“ i hotela „Borike“, doprinijeti razvoju i unapređenju turističke ponude posebno u domenu rekreativnog ljetnog, zimskog, lovnog i eko turizma kroz direktno zapošljavanje u i oko ovog objekta. Indirektno oni će pomoći razvoju kraja i opštine kao cjeline kroz plasman poljoprivrednih proizvoda među kojima dominira nadaleko poznati borički krompir, kajmak-skorup i jagnjetina, rečeno je na sjednici SO-e kada ja donošena odluka o zaduženju opštine za adaptacju stare zgrade škole na Borikama.