Promovisana knjiga “Prilozi nastavi srpskog jezika i književnosti”

23.04.2015.

Lalovic u Andricgradu

ANDRIĆGRAD – U Andrićgradu je večeras promovisana knjiga “Prilozi nastavi srpskog jezika i književnosti” autora Rada L. Lalovića, u izdavaštvu Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” i Centra za kulturu i informisanje iz Foče.

Profesor srpskog jezika i književnosti Dijana Inđić Milošević, kao uvodničar ove promocije, rekla je da će ova knjiga pomoći svima koji se bave obrazovanjem i podučavanjem mladih naraštaja.

Autor knjige kaže da ovom knjigom želi da pomogne mladima koji se bave humanim i plemenitim poslom – koji uče druge.

“Nažalost, savremena škola gubi tempo i osnovne karakteristike temeljnosti. Studentima treba pomoć, jer se nastavni programi na fakultetima modernizuju i polako devalviraju, ustupajući mjesto brzini”, rekao je Lalović.

Lalovic u Andricgradu 2

Profesor srpskog jezika i književnosti Divna Vasić kaže da je cilj objavljivanja ovog zbornika želja iskusnog profesora i savjetnika da pomogne i unaprijedi rad nastavnika, profesora i škole.

“Ovaj zbornik radova se može podijeliti u dvije cjeline – prvu, obimniju, gdje autor daje sugestije i preporuke kako unaprijediti rad nastavnika i škole kao institucije na putu prema kvalitetu, i drugu, koju je autor naznačio kao nekoliko primjera obrade nastavnih sadržaja iz gramatike”, istakla je Vasićeva.

Ona je rekla da je autor objavljivanjem knjige doprinio da se praznina koja je nastala u obrazovanju, a posebno u realizaciji sadržaja predmeta srpski jezik i književnost, obogati kvalitetnim i potrebnim tekstovima i primjerima.

Na promociji knjige učestvovali su i učenici Srednje škole “Ivo Andrić” iz Višegrada.