Za uređenje grada 3,7 miliona maraka

15.04.2015.

Rogatica panorama

ROGATICA – Na posljednjoj sjednici odbornici SO-e Rogatica usvojili su Program uređenja gradskog građevinskog zemljišta na području opštine za tekuću godinu uz zlaganja od 3,7 miliona maraka.

– Naravno, u centru pažnje je Rogatica kao naselje. Omeđena granicama Urbanističkog plana grada podijeljena je na osam cjelina. Najviše sredstava planirano je da se utroši u naselje „Sunce“ – 722.000, a onda slijede „Rudo“ sa 713.000, „Kruščica“ sa 645.000, „Stara ciglana“ sa 530.000 i tako do naselja „Karanfil“ sa 107.000 maraka, rekao je Rade Jovanović, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove u Administrativnoj službi opštine.

Prema predratnim i poratnim planskim dokumentima sredstva će se trošiti za pripremanje i opremanje zemljištga od 9,60 hektara u zoni trga „Centar“ do 22,60 hektara u budućem naselju „Sunce“, a sve saglasno Prostornom i Regulacionom planu opštine.

– Pripremanje zemljišta, dodao je Jovanović, obuhvata istražne radove na terenu, izrada potrebnih podloga i prostorno-planske dokumentacije, saniranje terena i slične radove, dok opremanje podrazumjeva izgradnju objekata infrastrukture iz nadležnosti lokalne zajednice i javnih preduzeća. Tu su, prije svega, vodovod i kanalizacija, elektro, telefonske i televizujske instalacije, javna rasvjeta, makadamske i asfaltne putne podloge, parking prostori i drugi prateći objekti.