Andrićgrad jedna od uzdanica turizma Srpske

22.05.2015.

Turisti u Andricgradu

ANDRIĆGRAD – Turistička organizacija Republike Srpske ima svoj štand na manifestaciji koja je danas počela na prostoru Beogradske tvrđave i naredna tri dana pokušaće da posjetiocima iz Srbije i drugim turistima predstavi ljetnu ponudu Republike Srpske.

Viši stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Srpske Branka Mihajlović rekla je Srni da bi posjetiocima preporučila avanturistički turizam, rafting na Vrbasu i Tari, te posjete nacionalnim parkovima, zatim siti brejk destinacije, odnosno posjetu Andrićgradu, Trebinju i Banjaluci.

„Nadamo se povećanju broja gostiju i noćenja u narednom periodu i naravno preporučujemo banjske centre u Republici Srpskoj – `Banju Vrućicu`, centar Laktaši i Banju Dvorovi“, navela je Mihajlovićeva.

Ona je iz ponude izdvojila i Evropsko prvenstvo u raftingu u Banjaluci koje je u toku, te muzički festival Demofest i međunarodni festival folklora.

Direktor Turističke organizacije Banjaluke Ostoja Barašin rekao je Srni da je sve veće interesovanje za ruralni turizam u Srpskoj, dodajući da etno selo Dubačevo za svega mjesec dana rada bilježi odlične rezultate u posjećenosti.

„Ministarstvo trgovine i turizma dodjeljuje grantove odnosno bespovratnu pomoć za sve one koji žele da ulažu u etno turizam“, rekao je Barašin.

On je dodao da je Ministarstvo s tim u vezi raspisalo konkurs koji je završen 8. maja za dodjelu grantova ukupne vrijednosti do 2,5 miliona KM za adaptaciju objekata koji bi bili iskorišteni za ruralni turizam.

„Beogradski manifest“ koji predstavlja turističku ponudu Srbije i zemalja u okruženju počeo je danas i trajaće do nedjelje, 24. maja.