Rogatički košarkaši uspješni u prvom susretu doigravanja

04.05.2015.

KK Rogatica - Borac

Borac na koljenima

ROGATICA – U izvanrednoj atmosferi nošeni fanastičnim navijanjem vjernih „Prinčeva“ košarkaši Rogatice su u prvom polufinalnom susretu doigravanja za prvaka RS deklasirali banjalučki Borac sa 21 poenom razlike. Tako su izabranici Mladena Šibalije potvrdili kvalitet iz ligaškog dijela prvenstva i istakli kandidaturu za osvajanje titule i plasman u BiH elitu.

Prva četvrtina je protekla u rovovskoj borbi, oba tima su igrali čvrsto u odbrani pa je tome razlog mali broj postignutih koševa i rezultat nakon ovog dijela je glasio13:9.

U dugoj dionici košarkaška „rapsodija“ domaćih košarkaša. Nekoliko izvanrednih akcija, zakucavanja, egzibicionih poteza je na noge dizalo publiku u rogatičkoj dovorani pa se na odmor otišlo sa 18 poena prednosti u korist domaćeg tima, bilo je 40:22.

U istom tempu košarkaši Rogatice su nastavili i u trećem periodu. Ggosti iz Banjaluke nisu imali rješenje da zaustave domaće košarkaše u njihovim naletima pa se u finiš utakmice ušlo sa rezultatom 60:37.

Nemoćni igrači Borca su pokušavali trojkama da bar ublaže poraz međutim ni to im nije polazilo za rukom a Rogatičani su tri minuta prije kraja imali i najveću prednost na utakmici od 27 poena, ipak do zavšetka meča gosti su uspjeli da koliko toliko ubalaže poraz ali bila im je to slaba utjeha jer je na kraju meča na semaforu stajalo 68:47.

U domaćem timu svi zaslužuju pohvale za igru, borbenost i požrtvovanost, ipak istakli su se Kovač sa 14, te Oklijević i Mrkajić sa po 12 postignutih poena. Kod gostiju nešto iznad prosjeka bili su Matijević i Davidivić sa po 11 postignutih koševa.

Izuzetno loš učinak u šutu za tri poena su imali i domaći i gostujući igrači, Rogatičani su od 26 pokušaja pet puta pogodili a igrači Borca su 30 puta šutirali a postigli su šest trojki. Što se tiče slobodnih bacanja Rogatica je imala učinak 14-7 a Borac 15-7.

KK Rogatica

KK Rogatica – OKK Borac 68:47
(13:9; 27:13; 20:15; 8:10)

Sporska dvorana u Rogatici.
Gledalaca: 300.
Sudije: Božidar Radanović, Dragan Komar, Milen Mišeljić (Trebinje).
Delegat: Sreten Kovačević (Trebinje).

KK Rogatica: Zoranović, Maletić, Okiljević 12, Mrkajić 12, Radović, Rističević 7, Tešević 5, Pečenica 8, Balčaković, Kosorić, Milidrag 10, Kovač 14. Trener: Mladen Šibalija.

KK Borac: Kelečević, Damjanović, Raca, Vukelić, Lukić 3, Blaz 8, Matijević 11, P.Lončar 7, Ivetić, S.Lončar 3, Pucar 4, Davidović 11. Trener: Drago Karalić.