Rogatički sportski vikend

22.05.2015.

KK Rogatica - Borac

Finale doigravanja za prvaka RS – Rogatičani priželjkuju „majstoricu“

Nakon poraza u prvom finalnom susretu doigravanja za prvaka RS u Biljeljini, košarkaši Rogatice u svojoj dvorani dočekuju Radnik BN Basket.

Izabranici Mladena Šibalije žele da se revanširaju Bijeljincima a potom u „majstorici“ da trasiraju put za premijerligaško društvo.

– U prvom finalnom susretu smo imali dosta oscilacija u igri, nismo ispunili sve što samo se dogovorili prije susreta i poraz je bio neminovan. Sada znamo gdje smo griješili i to nam se sigurno neće ponoviti u drugom susretu plej offa za prvaka. Nažalost imali smo i dosta problema, definitivno ne možemo računati na pouzdanog Nemanju Okiljevića koji ima povredu ligamenata a pod znakom pitanja je i nastup Miroslava Kovača koji je takođe povrijeđen. Ipak, bez obzira na sve mislim da imamo snage da savladamo velikog rivala i stignemo do trećeg odlučujućeg susreta gdje su sve karte otvorene. Vjeujemo da ćemo imati i veliku podršku naših vjernih navijača „Prinčeva“ i da ćemo po završetku susreta zajednički proslaviti pobjedu – optimista je Mladen Šibaliujka terener košarkaša Rogartice.

Susret izmeđi košarkaša Rogatice i Radnika BN Basket je na programu u subotu 23. maja, sa početkomu 19 časova i 30 minuta, u rogatičkoj saportskoj dvorasni

Promocija šampiona RS za rukometašice – Rogatička zvona, zvone…

Nakon što su proteklog vikenda trijumfom nad brčanskom Jedinstvom osvojile titulu prvaka RS i obezbjedile plasmanu Premijer ligu, pred rukometašicama Rogatice je poslednji prvenstveni susret gdje dočekuju ekipu Leotara. Ovaj meč će imati i svečani karakterer će predstavnici Rukometnog saveza Repubike Srpske „malenim“ uručiti šampionski pehar. Tako će Rogatica nakon deset godina ponovo imati premijerligaša i sa velikim razlogom rogatička zvona zvone da pozdrave šampione.

– Presrećne smo, ostvarile smo san i stigle do titule. Plod je ovo upornog rada jedne sjajne generacije. Već nekoliko sezona smo u vrhu rukometa Republike Srpske, protekle sezone smo izgubili titulu u finišu prvenstva ali ove godine sve nam se vratilo na najbolji način. Impozantan skor od 12 pobjeda uz samo jedan poraz dovoljno govori o našem učinku u protekloj sezoni. Svakako da i u poslednjem susret protiv Leotara želimo da trijumfom potvrdimo dobre rezultate a potom da visoko podignemo pobjednički pehar – rekla je Anđela Delić kapiten rogatičkih šampioki.

Nažalost bez obzira na dobre igre i rezultate a uz to i osvajanje titule rukometašice Rogatice nisu imale posebnu podršku navijača zato je prilika da u subotu 23. maja od 15 časova rogatička dvorana bude popunjena i da se bar na taj način oda priznanje mladim rukometašicama za sve što su uradile.
PODRŽIMO NAŠE ŠAMPIONKE !!!

Fudbaleri Mladosti u derbiju začelja dočekuju Velež – Samo trijumf u mislima

Do kraja šampionata u II ligi RS grupa Istok ostala su još tri kola. Ekipa Mladosti se nalazi u kritičnoj zoni, u grupi je timova pred kojima je grčavita borba za opstanak. Dva puta su Rogatičani domaćini, prvo nevesinjskom Veležu a u poslednjem kolu Lokomotivi iz Brčkog, dok će gostovati kod imanjaka Mladosti u Bogutovom Selu.

– Računica je jasna, samo nas pobjeda u susretu protiv Nevesinjaca koji su nam glavni konkurenti za očuvanje drugoligaškog statusa ostavlja igri za opstanak. Svaki drugi rezultat bi bio poguban za naš tim. Svjesni smo svi trenutne situacije zato maksimalno motivisani dočekujemo ovaj susret. Velež nije toliko slab tim koliko pokazuje njihov položaj na tabeli, treba biti oprezan. Ipak mi nemamo izbora, samo nam je trijumf u mislima i ubjeđeni smo da ćemo se poslije meča protiv Veleža radovati – rekao je iskusni napadač Mladosti Darko Rosić.

Utakmica izmešu veleža i Mladosti igra se u nedelju 24. maja sa početkom u 17 časova na stadionu SRC Rogatica.