U četvrtak promocija knjige „Beograd, večiti grad“

04.05.2015.

Beograd veciti grad

ANDRIĆGRAD – Sa poslednjim danima 2014. godine u knjižare širom regiona stigla je danas već kultna knjiga, “Beograd večiti grad”, autora Aleksandra Diklića, srpskog kompozitora, reditelja pisca i producenta.

Aleksandar Diklić je autor projekta “Beograd večiti grad” koji je emitovan na RTS-u, filmske enciklopedije o Beogradu, ispričane u 27 epizoda i obuhvata vrijeme od Neolita do današnjih dana.

Nakon serijala, pojavila se i knjiga koja obiluje bogatstvom nepoznatih detalja iz burne istorije grada na ušću Save i Dunava i predstavlja odstupanje u manje pozante rukavce istorije.

Beograd je jedan od najstarijih gradova na svijetu, rušen preko 100 puta, a razaran do temelja čak 30 puta. Iz pomenutih razloga autor knjige “Beograd, večiti grad, sentimentalno putovanje kroz istoriju” Beograd ne gleda sa estetskog stajališta već ga doživljava kao „spomenik života nad tolikim umiranjem“.

Autor knjige, kroz monumentalni opus, traga za interesantnim i intrigantnim dijelovima istorije pokušavajući da sklopi mozaik prošlih minulih vremena, uđe u ambijent karakter i duh naših predaka.

Knjiga je napisana kroz jasan pristup, prikazujući, sa jedne strane interesantnu, a s druge strane veoma preciznu sliku prošlosti jednog grada.

Diklić je i dobitnik prestižnih nagrada, “Nagrada grada Beograda” (za 2013 – kategorija novinarstvo), potom nagrade “Beogradski pobednik” 2014. a iste godine i nagrade “Zlatni hit liber”.

Promocija knjige biće održana 7. maja u prostorijama knjižare “ILI-ILI” u Andrićgradu, sa početkom u 18 časova.