Uz Evropski dan parkova u Rogatici [FOTO]

22.05.2015.

Dan parkova u Rogatici

DAJTE NAM VAZDUHA

ROGATICA – Povodom predstojerćeg Evropskog dana parkova 24. maja, koji se širom Evrope obilježava od 1999. godine, i sjećanja na proglašenje prvih nacionalnih parkova u Švedskoj 1909. i skretanja pažnje na značaj zelenih površina u životu svake zajednice, danas, 22. maja, u Rogatici je u organizaciji Narodne biblioteke održana prva manifestacija pod nazivom „Park je naš“.

U prigodnom programu, koji je počeo recitacijom pjesme „O prirodi“, učestvovali su članovi Dramsko-recitatorske družine Narodne biblioteke, djeca iz Dječijeg vrtića „Bambi“ i Kluba za djecu „Milica“ uz prilog koji su dali izložbom svojih likovnih radova na temu proljeća učenici trećeg tri i četvrtog tri razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ koje su vodile učiteljice razredne nastave Gordana Frganja i Mladena Ivanović. Kutak na ovoj manifestaciji imala je i Turistička organizacija opštine sa slikama likovnih stvaralaca iz Rogatica na čelu sa akademskim slikarom Danijelom Novaković, koja je ovih dana uradila sliku Crkve Svete Trojice u gradu.

Igralo se, recitovalo i plesalo u parku ispred zgrade Opštine uz više desetina gledalaca, namjerno ili slučajno prisutnih. Da još nije bilo problema sa tehnikom ova manifestacija ostala bi još više u sjećanju, pogotovo mladih učesnika programa i njihovih mama i tata.

[royalslider id=”149”]