Vladimir Bradonjić – mladi reprezentativac iz Rudog

20.05.2015.

Vladimir Bradonjic

RUDO – Dokaz da u domaćem fudbalu nije sve tako sivo, i da naša država ima budućnost kad je ovaj sport u pitanju, jeste petnaestogodišnji Vladimir Bradonjić iz Rudog. Prošao je sve omladinske kategorije Fudbalskog kluba Rudo, a već je uspio da zablista i u prvom timu ovog kluba, sa kojim je nedavno proslavio ponovni ulazak u Drugu ligu RS.

U omladinskim kategorijama nizao je samo uspjehe, a pored dobrih rezultata kluba istakao se i kao najbolji strijelac lige, i to tri godine za redom. Ove sezone, u deset odigranih utakmica zabilježio je dvanaest golova i pet asistencija. Takvi rezultati pomogli su mu da kao veoma mlad zaigra za prvi tim FK Rudo u kojem je takođe jedan od najboljih strijelaca.

Nije dugo čekao da bude zapažen od strane reprezentativnih skauta, i već je zabilježio nekoliko nastupa za reprezentaciju Republike Srpske do petnaest godina. Pored toga, njegov talenat primijetili su i veliki klubovi iz Srbije kao što su Partizan i OFK Beograd, u čijim kampovima je bio i igrao sa njihovim mladim igračima. Kako sada stvari stoje, karijeru će nastaviti u Čukaričkom iz Beograda koji je poznat kao klub koji njeguje i razvija mladi igrački kadar.

Iako stanje fudbala u našoj državi nije na zavidnom nivou, i većina talenata već u srednjoškolskim danima prelaze u veće klubove iz regiona a neki odatle čak i dalje, raduje činjenica da talenata još uvijek ima, i da oni i dalje svojim rezultatima usrećuju svoje trenere i sugrađane. Iz kluba se nadaju da će Vladimir, iako više neće igrati za njih, imati još više uspjeha u većem klubu, te da će u budućnosti cijela država slaviti njegove golove. Uz predan rad i talenat koji neosporno posjeduje, vjerujemo da hoće.