Dječiji vrtić „Bambi“ – Igre bez granica uz smijeh do suza [FOTO]

01.06.2015.

Zlicina igre

ROGATICA – Već četiri godine uzastopno Dječiji vrtić „Bambi“ u izletzištu Rogatičana „Ziličina“, pored bistre i brze Rakitnice, organizuje sportsko-zabavnu manifestaciju za djecu od tri godine do predškolskog uzrasta pod nazivom „Igre bez granica“.

Ovogodišnje održane su juče, posljednjeg dana maja, i uz desetine dječaka i djevojčica koje koriste neku od usluga Vrtića, okupile su i dosta djece o kojim brinu bake i deke.

– Na Igrama su bile zastupljene discipline kros trčanje za mlađi (tri do pet godine) i stariji uzrast (predškolci) odvojeno za dječake i djevojčice, muzička stolica, mokra spužva i navlačenje konopca, kombinovane ekipe u crvenim i zelenim majicama, reče direktorka Vrtića Nataša Duvnjak.

Pošto su mame i tate pratilče svoje mezimce i za njih su predviđena takmičenja. Oni su se takmičili u muzičkoj stolici i navlačenju konopca, uz zadatak da navijaju za bolje i da tješe svoju takmičare nakon neuspjeha na zelenom polju, dodala je Duvnjakova.

Nakon interesantnih trka uz gromko navijanje mama i tata, u krosu za mlađi uzrast kod dječaka pobjedio je Petar Karišik, a kod djevojčica Đurđina Despet.

Slično je bilo i kod predškolaca. U konkurenciji dječaka prvi je stigao Todor Sorak, a kod djevojčica Tamara Planojević.

Zanimljiva je bila i disciplina muzička stolica. Takmičilo se 27-oro djece na početnih 26 stolica. Pobijedio je petogodišnji Pavle Erić.

I majke prisutnih mališana takmičile su se u ovoj disciplini. Uz žensku upornost i dobru taktiku pobijedila je Vanja Ujić.

U nastavku takmičenja kombinovana ekipa u crvenim majicama, koju je vodila vaspitačica Dragana Jovičević, bila je uspješnija u disciplini mokra spužva. Jovičevićeva, uz burno navijanje „svojih“ mališana i njihovih mama i tata, u ovoj disciplini bila je uspješnija od kolegice Vedrane Ćajić koja je vodila ekipu u zelenim majicama.

Buru smjeha prisutnih izazvala je disciplina navlačenje konopca. Ozbiljno shvaćen zadatak mališani su revnosno izvršili. Kombinovan sastav – dječaci i djevojčice, pobijedila je ekipa u zelenim majicama.

Ipak, najviše smjeha izazvalo je povlačenje konopca prisutnih mama. Na obje strane bilo je po 19 mama i od njihove siline na prvi trzaj pukao je konopac, a na obje strane veći dio takmičarki se našlo na zemlji uz smijeh do suza.

I poslije „popravke“ konopca desilo se isto iako je na jednom i drugom kraju bilo po 10 žena. Konopac je pukao i kod kombinacije mame i tate. I opet su se neki našli na travi izletišta Ziličina uz gromoglasan smijeh i takmičara i gledalaca.

Za svu djecu koja su učestvovala na Igrama organizator je obezbijedio zahvalnice, a njihove mamama i tatama i svim drugim gledaocima u sjećanju će ostati jedan lijep sunčan dan i bezbrižno provedeni sati čemu je doprinio i prijatan povjetarac koji je dolazioo sa Rakitnice i njene u Ziličini čiste vode koja bi se, kad ne bi bilo domaće mučenice, piva i drugog pića, mogla i piti.

[royalslider id=”158”]