FK Mladost – Proljeće za pohvalu

21.06.2015.

FK Mladost

ROGATICA – Sve bukvalno do posljednjeg kola u Drugoj fudbalskoj ligi Republike Srpske grupa istok rogatička Mladost nije bila sigurna da se nakon više od 15 godina neće preseliti u Treću ligu.

Razlog tome je katastrofalno slab učinak u jesenjem dijelu prvenstva iz koga su Rogatičani izašli sa svega 13 bodova i gol razlikom od 19 datih i 29 primljenih golova. Uz to i u upravi kluba nisu cvjetale ruže. Mijenjani su ne samo šefovi stručnog štaba, nego i predsjednici kluba, a na startu prvenstva seniorsku ekipu napustlo je nekoliko standardnih igrača.

Zbog svega ovog proljećni dio prvenstva dočekan je sa velikom dozom opreza. Na čelo kluba došao je, nekadašnji igrač Mladosti, Brane Puhalac, a za šefa stručnog štaba umjesto Dragana Jovanovića, ponovo je vraćen Jadranko Janjić.

Solidno obavljene pripreme za nastavak prvenstva i mukotrpni rad uz podršku uprave kluba izboren je ostanak u ligi. Osvojena su 34 boda sa 44 data i 47 primljenih golova i plasman na visoko deveto mjesto prvenstvene tabele.

Jadranko Janjic

O tome Jadranko Janjić priča:
– Klub sam zatekao na pretposljednjem mjestu. Imali smo manje bodova nego ikad ranije. Iza nas je, sa istim brojem bodova, 13, bio samo Glasinac 2011.

Na moje zadovoljstvo i sreću kluba iz „pečalbe“ iz Glsinca 2011 i Drine HE iz Višegrada vratili su nam se naši „stari“ igrači, a iz omladisnkog pogona prekomandovani su braća Ratko i nada rogatičkog fudbala Jovan Motika (16,5 godina), Dejan Božović, Obrad Janjić, Stefan Milovanović i Nikola Nešković.

– Bilo je, dodaje Janjić, velike borbe za svaki bod. Poslije dugo vremena donijeli smo i nešto bodova sa strane. Iz Ugljevika i Bogutova sela po bod, a iz Pučila 3, dok smo sa 8:2 sa našeg stadiona ispratili goste iz Nevesinja. Naš napadač Slobodan Đurović bio je igrač utakmice u Bogutovu selu, a golman Dražen Ljubinac na utakmici protiv Rudara u Ugljeviku.

Braca Motike-Ratko i Jovan

Statistički gledano, naš Slobodan Đurović bio je strujelac lige. Sa 16 golova podijelio je prvo mjesto sa Milošem Dupovcem iz Zvijezde 09. Uz Đurovića 5 golova postigao je mlađani Jovan Motika, a po tri Darko Nerić, Bojan Obradović i Siniša Bjaleković.

– Za proljećni uspjeh Mladosti, uz Đurovića koji je bio 4 puta igrač utakmice, velika zasluga pripada i golmanu Draženu Ljubincu, koji je bio tri puta igrač utakmice, Siniši Tadiću, Darku Rosiću i Nikoli Neškoviću, koji su bili po jednom igrači utakmica. Njima i svim ostalim igračima pohvale i čestitke za proljećnih 21 bodova i opstanak u društvu drugoligaša kad se najmanje očekivalo, reče na kraju njihov trener Jadranko Janjić.