U zapećak torbu bacama – radionica narodne biblioteke

09.06.2015.

Radionica u Rogatici

ROGATICA- U saradnji sa Osnovnom školom „Sveti Sava“, Narodna biblioteka u Rogatici od juče, 8. juna, otpočela je realizaciju četverodnevne kreativne radionice za učenike do četvrtog razreda pod nazivom „U zapećak torbu bacam“.

– Ovu radionicu organizujemo prvi put i u nju smo, u susret ljetnom feriju, uključili učenike 16 odjeljenja od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, kazuje direktorka Biblioteke Anđelka Đerić.

Sa ciljanim naslovom „U zapećak torbu bacam“, dodaje ona, želja je da djeca na razne načine – likovno izražavanje, pjesmu, ples i glumu, iskažu svoja razmišljanja kako da provedu predstojeći ljetni raspust. Za četiri dana trajanja radionice djeca, pojedinačno i grupno, trebalo bi i da upoznaju Biblioteku kao mjesto gdje se može doći ne samo po informacije o knjizi, nego i kao mjesto zabave i druženja. U tom cilju svu djecu ćemo upoznati sa našim radom koji bi za njih bio interesantan. Nudimo im uključivanje u dramsko-recitatorsku i plesnu družinu u kojim mogu da provedu svoje slobodno vrijeme preko ljeta i da se kad to bude primjereno predstave javnosti.

Radionica u Rogatici 2

– Sudeći prema prvom danu radionice, vođena našim ciljem, djeca uveliko pokazuju svoju kreativnost. Prihvataju i izražavaju želju da se uključe i u rad Biblioteke i njenih družina. Po jednog najkreativnijeg učenika iz svakog odjeljenja “za uspomenu i dugo sjećanje“ nagrađujemo knjigom. Podijelićemo 16 knjiga od čega 8 slikovnica i 8 drugih knjiga za djecu, dodala je Đerićeva.

Sva djeca koja se poslije ove radionice i razgovora sa roditeljima vrate Biblioteci postaju njeni članovi bez plaćanja članartine.