Upis učenika u Srednjoškolski centar u Rogatici

17.06.2015.

Srednja skola u Rogatici

U PRVOM KRUGU 45 PRIJAVA

ROGATICA – Srednjoškolski centar „27. januar“ u Rogatici u prve razrede naredne školske godine upisaće četiri odjeljenja sa ukupno 80 učenika. Od toga su dva odjeljenja gimnazije opšteg smjera sa po 20 učenika, jedno odjeljenje ekonomskih i jedno poslovno-pravnih tehničara sa po 20 učenika.

U prvom valu upisa, reče v. d. direktora Centra Jelena Despotović, dokumenta za upis podnijelo je 45 kandidata. To su učenici sa 60 i više bodova i rezultat njihovog upisa znaće se već sutra, jer će odgovarajuća komisija u toku današnjeg dana obaviti svoj posao i putem oglasne table obavijestiti zainteresovane.

Jelena Despotovic

Sudeći prema prijavama najviše je kandidata za gimnaziju i odobrena kvota za upis će se najvjerovatnije ispuniti. Nešto manje interesa je za ekonomsku struku u kojoj se po prvi put pojavljuju poslovno-pravni tehničari. Pošto je devete razrede u ovdašnjoj Osnovnoj školi „Sveti Sava“ tek minule školske godine završio 81 učenik, svi imaju šanse da u preostala dva upisna roka budu primljeni, dodala je Despotovićeva.