Bioskop: Repertoar od 23. do 29. jula

22.07.2015.

ANDRIĆGRAD – Od 23. do 29. jula posjetioci bioskopa „Dolly Bell“ u Andrićgradu moći će da pogledaju filmove “Ant-Man 3D”, “Gradovi na papiru” i “Pikseli”.

 

Ant-Man 3D [18:30]

Ant-Man-2015

IZVORNO IME: Ant-Man
REŽIJA: Peyton Reed
ULOGE: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas…
ŽANR: Akcija, naučna-fantastika
TRAJANjE: 117 min
CIJENA: 4 KM

SADRŽAJ FILMA:

Naoružan genijalnim odijelom s nevjerojatnom sposobnošću da se smanjivanjem do veličine mrava, njegova snaga proporcionalno povećava.

Scott Lang mora prihvatiti naći svog unutrašnjeg junaka i pomoći svom mentoru, dr. Hank Pymu u planiranju pljačke koja će spasiti svijet i buduće generacije…

 

Gradovi na papiru [20:00]

Gradovi na papiru

IZVORNO IME: Paper Towns
REŽIJA: Jake Schreier
ULOGE: Cara Delevigne, Nat Wolff, Cara Buono…
ŽANR: Ljubavni, fantazija
TRAJANjE: 109 min
CIJENA: 3 KM

SADRŽAJ FILMA:

Nakon bestselera i prošlogodišnjeg kinohita Krive su zvijezde, na velika platna stiže još jedan roman Johna Greena!

Srednjoškolac Quentin godinama je zaljubljen u tajanstvenu komšinicu Margo. Nakon što ga ona povede na nezaboravnu noćnu avaturu po cijelom gradu Margo iznenada nestaje i ostavlja zbunjenom Quentinu niz šifrovanih tragova. Slijedeći i odgonetajući ih on je sve bliži Margo, ali i značenju pravog prijateljstva i ljubavi.

 

Pikseli [20:30]

Pikseli

IZVORNO IME: Pixels
REŽIJA: Chris Columbus
ULOGE: Adam Sandler, Kevin James, Michelle Monaghan…
ŽANR: Akcijska komedija
TRAJANjE: 109 min
CIJENA: 3 KM

SADRŽAJ FILMA:

Kao klinci u 80-im godinama prošlog vijeka, Sam Brener (Sandler), Vil Kuper (James), Ludlov Lamonsof (Gad) i Edi The Fire Blaster Plant (Dinklage) hiljadama puta spašavali su svijet – u video igricama koje su plaćali 25 centi po igri.

Sada će morati spasiti svijet u stvarnom životu. U akcijskoj komediji PIKSELI nakon što intergalatički vanzemaljci potpuno pogrešno protumače primjere arkadnih video igara kao objavu rata, oni napadnu Zemlju koristeći video igrice kao modele za svoje napade.

Američki predsjednik Cuper prisiljen je pozvati svoje stare prijatelje, a ujedno i stručnjake u video igrama kako bi pokušali spasiti svijet prije nego ga unište Pac-Man, Donkey Kong, Galaga, Centipede i Space Invaders.

U njihovoj bitci pridružit će im se i poručnica Violet Van Paten (Monaghan), specijalistica za nabavku jedinstvenih oružja kakva su igračima potrebna da bi porazili izvanzemaljce…