Novo na Borikama – Adrenalin park za hrabre i odvažne

06.07.2015.

Ranc na Borikama 2

ROGATICA – Već je postala navika da posjetioca Borika od kako je bivše Plannsko dobro „Rogatica“ prešlo u vlasništvo DOO „XXX“ iz Mokrog kod Pala, dočekuje nešto novo.

Od našeg posljednjeg boravka u ovom mjestu, koje sve više u turističkom pogledu vraća stari sjaj, novo dočekuje već na raskršću puta Sjemeć – Borike. Tu je velika tabla koja najavljuje ergelu konja i hotel „Borike“. U Arnautovićima je tabla Ergele, a neposredno pred hotelom nova sa natpisom „Hotel ranč Borike“, a iza nje se obavljaju završni radovi na podizanju kapije koja će biti svojevrstan info-centar u kome će se moći saznati sve o hotelu i ostalim sadržajim koje će nuditi Ranč Borike.

Ranc na Borikama

Novo na Borikama je i šestoro divljih prasadi koja su upotpunla mini zoološki vrt koga sačinjava pet grla jelena-lopatara, bivo i vuk.

Ali, ono što je posebno iznenadilo su završni radovi na podizanju Adrenalnin-parka, nešto što do sada u ovim krajevima nije viđeno.

Iskoristivši šumu visokih borova koja okružuje hotel i naselje oko njega, novi vlasnici Ranča sjetili su se da bi se oni mogli iskoristiti i za izgradnju adrenalin parka, kao svojevrsne atrakcije za hrabre i odvažne.

Na prosječnoj visini od četiri metra postavljene su stepenice i prva platforma sa koje će korisnici parka polaziti na „putovanje“ dugo oko 200 metara i 13 polja sa preprekama koje će podizati nivo adrenalina i „putnicima“ i gledaocima. Ne zna se koja od prepreka je izazovnija, ali čini se da će najviše adrenalina podići zadnja preko koje se užetom dolazi do početno-silazne platforme. Tu su još oblice od drveta, gume od automobila i druge sa različitim detaljima, ali sve tako obezbijeđeno užadima i sajlama da je onaj ko njima prelazi potpuno bezbjedan. Uz to pratiće ga i obučen instruktor koji će svojim uputama voditi „putnika“ od polazne do silazne platforme, rekoše montažeri parka.

Ranc na Borikama 3

Oni još rekoše da sve ovo što nudi park neće biti problema za one koji su se naučili pentrati po drveću i sličnim preprekama. Oni koji nemaju takvog iskustva u prilici su da ga steknu. Prepreke u parku to nude na najbolje moguć način.