Upis u Srednjoškolski centar u Rogatici

08.07.2015.

Srednja skola u Rogatici

ZAHTJEV I ZA ODJELjENjE TREĆEG STEPENA

ROGATICA – U četiri odjeljenja Srednjoškolskog centra „27. januar“ u Rogatici planirano je da se upiše 80 učenika. Od tog broja u gimnaziji opšteg smjera bilo je slobodnih 40 mjesta, u zanimanje ekonomski tehničar 20 i u, od ove godine novo zanimanje, posovno-pravni tehničar 20 učenika.

– Nakon prvog i drugog upisnog roka u gimnaziju se prijavilo 35 učenika. To će reći da je slobodno još 5 mjesta ne računajući ponavljače. Slobodnih mjesta u zanimanju ekonomskih i poslovno-pravnih tehničara više nema. Prijavilo se dovovoljno kandidata, ali je zato, zbog iskazanog interesa i učenika i roditelja, od resornog ministarstva zatražena saglassnost da odobri upis i jednog odjeljenja trećeg stepena u zanimanju bravar za koje se pretpostavlja da će u Rogatici imati šansu da se zaposle, reče novi vršilac dužnosti direktora Centra Ranko Motika.

Pošto je u toku treći, redovni, upisni rok, dodaje on, saglasnost ministarstva se očekuje svakog dana. Time bi se okončao proces upisa i aktivnosti usmjerene u rješavanje ostalih organizaciono-tehničkih pitanja kako bi se što uspješnije dočekao početak nove školske godine.