RVI u Rogatici proslavili krsnu slavu [FOTO]

09.08.2015.

Rogatica-polaganje vijenaca RVI

ROGATICA – Udruženje ratnih vojnih invalida (RVI) opštine Rogatica koje broji nešto više od 230 članova proslavilo je danas krsnu slavu Svetog velikomučenika Pantelejmona.

Tim povodom u ime Udruženja Zoran Trifunović, Ilija Krunić i Zoran Kusmuk položili su vijenac pred Spomen-kapelom, a zatim je u ovom objektu pijeteta, koji slikom i riječju čuva uspomene na 284 poginula boraca ove opštine u toku posljednjeg odbrambeno-oslobodilačkog rata, održan parastos, koga je služio sveštenik ovdašnje crkve Zoran Jerinić.

Slavlje je nastavljeno u društvenim prostrijama DOO „Ehport-Sjemeć“, gdje je u prisustvu više desetina RVI i kuma slave poslanika u Narodnoj skupštini Srpske Milorada Jagodića obavljeno lomljenje slavskog kolača uz tradicionalni slavski ručak.

Predsjdnik Udruženja Milomir Ećimović obraćajući se prisutnim rekao je da članovi Udruženja dijele sudbinu svih ostalih boračkih polupacija. Mnogi su nezaposleni, teško žive i jedva sastavljaju kraj sa krajem.

– Problem nam je, naglasio je Ećimović, što imamo nesporazuma sa onim sa kojim ne bi trebalo da ih imamo – Boračkom organizacijom. Valjda će se uskoro i to pitanje riješiti na obostrano zadovoljstvo.

Ećimović je iskoristio priliku da se zahvali svim koji su na bilo koji način pomogli organizaciju slave. Uz kuma Milorada Jagodića i ŠG „Sjemeć“ tu su HE „Višegrad“, „Vizion“, „Ehport-Sjemeć“, „Pover“, „Ikonić-komerc“, DOO „Dragičević“, Pekara Nedić, STR „Dijana“, Radio 303, „Matpan“ Sokolac i dosta drugih.

Kao i na svakom drugom slavlju bilo je pjesme i igre. Tome je doprinio i Slobo Drakul iz Novog Goražda, koji je neštedimice svirao i pjevao na klavijaturama.

[royalslider id=”163”]