Policija potvrdila da je Govedarica napustio mjesto udesa

30.09.2015.

Vukota-govedarica-sds

NOVO GORAŽDE – Nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na dionici magistralnog puta Goražde – Ustiprača, policija nije mogla da izvrši uviđaj jer je nezgoda naknadno prijavljena, a vozač čiji su inicijali V.G. se udaljio sa lica mjesta automobilom “reno laguna”, koji je vlasništvo Narodne skupštine Republike Srpske.

Policijskoj stanici Novo Goražde juče u 11.50 časova lice čiji su inicijali J.G. prijavilo je da se na dionici magistralnog puta Goražde – Ustiprača, u mjestu Ustiprača, dogodila saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, te da se vozilo koje je učestvovalo u saobraćajnom udesu nalazi ispred ugostiteljskog objekta “Samobor” u mjestu Ustiprača, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Policijski službenici su na parking prostoru ovog ugostiteljskog objekta zatekli V.G, koji je upravljao vozilom koje je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi.

S obzirom na to da je saobraćajna nezgoda naknadno prijavljena, te da se vozač ovim vozilom udaljio sa lica mjesta, prema Instrukciji o vršenju saobraćajnih nezgoda, uviđaj nije mogao biti izvršen.

Srna je ranije danas objavila da je šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica imao noćas saobraćajnu nezgodu u mjestu Kopači, nakon koje je otišao sa mjesta udesa.

Zbog toga što je napustio lice mjesta, policija nije mogla da izvrši uviđaj.

Govedarica je vozio službeno vozilo marke “reno laguna”.

SDS se nakon toga oglasio saopštenjem u kojem tvrde da je Govedarica imao saobraćajnu nezgodu kod Novog Goražda, ali da “nije pobjegao s lica mjesta”.

“Nakon saobraćajne nezgode, Govedarica je obavijestio policiju u Novom Goraždu, čiji su pripadnici izašli na lice mjesta i sačinili uviđaj”, tvrde iz SDS-a.