Velika turistička mapa za lakše snalaženje turista

18.09.2015.

Turisticka mapa u Foci

FOČA – Na zidu jedne od stambeno-poslovnih zgrada u užem centru Foče, opštinska Turistička organizacija postavila je veliku mapu grada radi lakšeg snalaženja turista i drugih posjetilaca.

Na tamno-plavoj podlozi sa panoramom Foče, na mapi su iscrtane sve gradske ulice, sa navedenim imenima većih ulica, te označenim važnijim ustanovama, kulturno-istorijskim spomenicima, vjerskim, turističkim i sportskim objektima.

U nedostatku turističkih vodiča, posjetioci ubuduće neće morati da lutaju gradskim ulicama, ukoliko žele da obiđu Prijeku čaršiju, fočanske Brione, hramove Svetog Save i Svetog Nikole ili Aladža džamiju.

Direktor Turističke organizacije Foča LJeposava Đajić kaže da je ovo, nakon nedavnog postavljanja info-centra sa multimedijalnim izlogom, nastavak obilježavanja turističke infrastrukture.

“Na mapi su vidljive sve turističke destinacije, kao i službe i servisi koji su značajni za posjetioce i turiste. Takođe, mapa pokazuje pravce i udaljenost prema turističkim destinacijama u našoj opštini – Nacionalnom parku `Sutjeska`, rijeci Tari, pješčanim piramidama, te udaljenost od većih gradova u okruženju”, precizirala je Đajićeva.

Mapa, sa dva reflektora za noćnu rasvjetu, postavljena je u Šantićevoj ulici koja od centralnog gradskog trga vodi prema Hramu Svetog Save.

Iz Turističke organizacije je najavljeno da će na više lokacija u gradu biti postavljene i mape manjih dimenzija koje će biti dopunjene kartom Nacionalnog parka “Sutjeska” i rasporedom rafting kampova.