Bioskop: Repertoar od 29. oktobra do 4. novembra

29.10.2015.

ANDRIĆGRAD – Od 29. oktobra do 4. novembra posjetioci bioskopa u Andrićgradu moći će da pogledaju filmove “Hotel Transilvanija 2 3D”, “Vicotria” i “Pan: Putovanje u zemlju Nedođiju”.

 

Hotel Transilvanija 2 3D [18:15]

Hotel-Transylvania-2

IZVORNO IME: Hotel Transylvania 2
REŽIJA: Genndy Tartakovsky
ULOGE: Adam Sandler, Kevin James, Steve Buscemi
ŽANR: Animirani
TRAJANjE: 89 min
CIJENA: 4 KM
DISTRIBUCIJA: Continetal Film

SADRŽAJ FILMA:

Omiljena Drakulina družina vraća se u potpuno novoj zanimljivoj humorističnoj avanturi u animiranom hitu Hotel Transilvanija 2 koji nam dolazi direktno iz studija Soni Pikčrs Animejšn (Sony Pictures Animation)!

Za hotel Transilvaniju čini se da su stvari konačno krenule na bolje… Drakulin hotel koji je u početku kao svoje goste prihvatao isključivo čudovišta sada je otvoren i za ljude. Ali ono što sada najviše muči našeg omiljenog Drakulu je njegova ozbiljna zabrinutost da njegov preslatki unuk (koji je zapravo pola čovek, a pola vampir) ne pokazuje znake pravog vampira.

Dok se Mavis nalazi u poseti kod Džonijevih roditelja gdje je očekuje pravi kulturni šok, Drakula moli za pomoć svoje prijatelje Franka, Muraja, Vajna i Grifina kako bi sa svojim unukom Denisom prošao kroz „vampirski trening“.

Međutim niko od njih nije svjestan činjenice da Drakulin stari i vrlo, vrlo, vrlo, vrlo, vrlo staromodni otac Vlad dolazi u porodičnu posjetu hotelu. A kada Vlad sazna da njegov praunuk nije čistokrvne vampirske krvi – i da je sada u hotelu Transilvanija čak i ljudima dozvoljen boravak – stvari će postati vrlo… šišmikolike!

 

Vicotria [19:00]

VICTORIA-film

IZVORNO IME: Victoria
REŽIJA: Sebastian Schipper
ULOGE: Laia Costa, Frederick Lau, Franz Rogowski, Max Mauff, Burak Yigit, André Hennicke
ŽANR: Krimi, drama, triler
TRAJANjE: 140 min
CIJENA: 3 KM
DISTRIBUCIJA: TROPIK film & video

SADRŽAJ FILMA:

Viktorija je djevojka iz Španije koja se preselila u Berlin prije tri mjeseca. Radi u kafiću za mizernu platu, ne govori njemački jezik i ne poznaje nikoga u gradu.

Jedne noći upoznaje četvoricu mladića koji je pozivaju da im se pridruži u izlasku. Viktorija ni ne sluti da je čeka mnogo više od zabave: droga, alkohol, mafija, pljačka banke, otmica…

 

Pan: Putovanje u zemlju Nedođiju [20:00]

Petar Pan film

IZVORNO IME: Pan
REŽIJA: Joe Wright
ULOGE: Hugh Jackman, Garrett Hedlund, Levi Miller…
ŽANR: Avantura, obiteljski, fantazija
TRAJANjE: 110 min
CIJENA: 4 KM
DISTRIBUCIJA: Blitz Film & video distribution

SADRŽAJ FILMA:

Pan je potpuno nova pustolovina koja govori o počecima najdražih likova iz priče koju je napisao J.M. Bari.

Petar je nestašan dvanaestogodišnjak neodoljivog buntovničkog duha koji mu ne pomaže u mračnom londonskom sirotištu u kojem provodi život. Ipak, jedne potpuno nevjerovatne noći, Petar duhom odlazi u čarobnu zemlju pirata, ratnika i vila, zvanu Nedođija.

U toj zemlji će pokušati da pronađe svoje mjesto, a doživjeće najnevjerovatnije avanture i preživjeti borbe na život ili smrt, usput tražeći istinu o svojoj majci koja ga je davno ostavila.

Nakon što se udruži sa novim prijateljima kako bi pobjedio okrutnog pirata, Petar otkriva svoju sudbinu – postaće heroj koji će zauvjek ostati zapamćen kao Petar Pan.