Raša Popov, uz Dječiju nedelju, u Andrićgradu se družio sa višegradskim mališanima

08.10.2015.

Rasa Popov u Andricgradu 2

OD PROLjEĆA NOVA SERIJA „FAZONA I FORA“

ANDRIĆGRAD – Radivoj „Raša“ Popov, dječiji pisac, dugogodišnji televizijski novinar, upamćen kao svojevrsna zvijezda nekadašnje dječije televizijske emisije „Fazoni i fore“, u prepunoj velikoj sali bioskopa „Doli Bel“ u Andrićgradu družio se sa učenicima prvih i drugih razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Višegrada.

Popularni Raša je, svojim nasputom, pokazao zavidnu vitalnost, čitajući mališanima svoje stare i najnovije šaljive dječije pjesme, pričajući im razne dogodovštine i poučne priče i bajke.

Rasa Popov u Andricgradu 3

-I u 82-goj godini ja sam uz decu i sa decom, ističe Popov.

On je podsjetio na veliku popularnost dječije televizijske emisije „Fazoni i Fore“, koja je ostavila dubok trag na brojne generacije najmlađih širom predratne Jugoslavije.

Rasa Popov u Andricgradu

-Nakon punih 30 godina od emitovanja ove popularne dečije emisije, ove godine nas je ponovo okupio idejni tvorac, pesnik Ljubivoje Ršumović, nakon čega je počelo snimanje novog serijala „Fazona i Fora“, čija montaža je najavljena za zimu, a emitovanje na proleće, najavio je Popov.

On je poručio najmlađima da slušaju svoje roditelje, a roditeljima da sa djecom lijepo postupaju i da ih ne tuku.

-To je jednostavna tajna porodične sreće, poručio je Raša Popov, nakon druženja sa višegradskim mališanima u Andrićgradu, povodom Dječije nedelje.