Rogatički planinari prvaci Republike Srpske

19.10.2015.

Planinari iz ROgatice

PD „SJEMEĆ“ ŠAMPION

ROGATICA – Članovi Planinarskog društva „Sjemeć“ iz Rogatice novi su prvaci Republike Srpske.

U odlučujućem četvrtom kolu koje je održano na Ravnoj Romaniji, rogatički planinari su ostvarli što su priželjkivali i okitili se šampionskom titulom. Da se slavlje upotpuni pobrinule su se i planinarke PD Sjemeć koje su u generalnom plasmanu zauzele visoko drugo mjesto. Tako će imena Davora Vukašinovića, Saše Majdova, Krste Šljivića, Vuka Jevđevića, Miodraga Delića koji su sačinjavali mušku ekipu kao i Ane Vukašinović, Dragane Delić, Nade Radović, Marije Simsije, Dragane Mirković i Marije Lošić članica ženske ekipe, ostati upisane zlatnim slovima u analim Planinarskog društva Sjemeć iza koga je bogata tradicija naročito u planinarskoj orjentaciji.

Svakako da ne treba izostaviti i ime predsjednika društva Miroslava Ćajiča koji je obezbjedio maksimalnu logističku podršku da se rogatički planinari vrate na stare staze uspjeha, potsjećanja radi PD Sjemeć je u predratnom periodu bio čak pet puta prvak BiH.

Planinari RS

Poslednje četvrto kolo lige koje je imalo i memorijalni karakter jer je održano u znak sjećanja na tragično preminulu mladu planinarku PD Glasinac iz Sokoca, Svjetlanu Cecu Komlenović, donijelo je dosta uzbuđenja. Muška ekipa PD Glasinac je stazu dugu sedam kilometara prešla za rekordnih i nevjerovatnih 58 minuta i uz to pronašla svih dest kontrolnih tački, a da iznenađenje bude veće i ženska ekipa Sokočana je bila veoma uspješna i druga stigla na cilj. U neizvjesnoj završnici takmičari PD Sjemeć su uspjeli da nadmudre direktne konkurente za osvajanje titule PD Stolac iz Višegrada i PD Čičak iz Čelinca i stignu do šampionske tiule. Na kraju treba istaći da su odlični organizaqtori takmičenja i memorijala bili Sportsko drzuštvo Glasinac, Planinarsko društvo Glasinac u saradnji sa Planinarskim savezom Republike Srpske.

Rezultati

IV MEMORIJAL SVJETLANA CECA KOMLENOVIĆ (DAME)
1. PD Glasinac Sokolac
2. PD Sjemeć Rogatica
3. PD Stolac Višegrad

IV MEMORIJAL SVJETLANA CECA KOMLENOVIĆ (MUŠKARCI)
1. PD Glasinac Sokolac
2. PD Sjemeć Rogatica
3. PD Čičak Čelinac

IV (poslednje kolo) lige RS u planinarskoj orjentaciji Ravna Romanija 2015
1. PD Glasinac Sokolac (M)
2. PD Glasinac Sokolac (Ž)
3. PD Sjemeć Rogatica

Generalni plasman (mučkarci)
1. PD SJEMEĆ ROGATICA 13 bodova
3. PD ČIČAK ČELINAC 12 bodova
3. PD GLASINAC SOKOLAC 11 bodova

Generalni plasman (dame)
1. PD GLASINAC SOKOLAC 10 bodova
2. PD SJEMEČ ROGATICA 8 bodova
3. PD STOLAC VIŠEGRAD 5 bodova