Održana dječija predstava u obdaništu “Neven”

25.11.2015.

Predstava u obdanistu

VIŠEGRAD – U obdaništu “Neven” u Višegradu održana je predstava “Kako se postaje vitez” u izvođenju dječijeg pozorišta “Poletarac” iz Beograda.

Stefan Filipović iz beogradskog Pozorišta za djecu “Poletarac” rekao je da predstava govori o odrastanju i drugarstvu i o tome kako se, uz dobrotu, upornost i poštenje, mogu ostvariti snovi.

“Drago nam je da smo danas u Višegradu i da ova deca imaju priliku videti ovu divnu predstavu”, dodao je Filipović.

Beogradski glumac Đorđe Dragičević rekao je da dječak, čiji lik tumači u predstavi, želi da postane vitez, ali da za to mora da se dokaže svojim vrlinama.

Direktor obdaništa “Neven” Danka Mitrović rekla je Srni da je dugogodišnja praksa u obdaništu da se, osim redovnih aktivnosti u okviru godišnjeg programa rada, mališanima ponude upoznavanja sa svim oblicima umjetnosti, pa tako i sa dramskom umjetnošću.

“Zadovoljstvo nam je što smo danas ugostili pozorište `Poletarac` iz Beograda, čiji su nam glumci prikazali zanimljivu predstavu po motivima iz teksta Duška Radovića, a ono što je najvažnije jeste da su djeca sa oduševljenjem prihvatila predstavu i istinski uživala u njoj”, dodala je Mitrovićeva.

U obdaništu “Neven” u Višegradu trenutno boravi oko 50 mališana.