Bioskop: Repertoar od 24. do 30. decembra

23.12.2015.

ANDRIĆGRAD – Od 24. do 30. decembra posjetioci bioskopa u Andrićgradu moći će da pogledaju filmove “Sestre”, “Ratovi Zvijezda: Sila se budi 3D” i “Žrtvovanje piona”.

 

Sestre [18:00]

Film Sestre

IZVORNO IME: Sisters
REŽIJA: Jason Moore
ULOGE: Tina Fey, Amy Poehler, Maya Rudolph…
ŽANR: Komedija
TRAJANjE: 118 min
CIJENA: 3 KM

SADRŽAJ FILMA:

Tina Fej i Ejmi Pouler se ponovo ujedinjuju u komediji Sestre, reditelja Džejsona Mura (Pitch Perfect) o dvije udaljene sestre koje su pozvane da se vrate kući i srede svoju dječiju sobu pre nego što njihovi roditelji prodaju porodičnu kuću. U želji da se prisjete slavnih dana, one će prirediti poslednju srednjoškolsku žurku za svoje drugare iz razreda, što će se pretvoriti u katarzičnu pijanku koja je neophodna gomili odraslih ljudi…

 

Ratovi Zvijezda: Sila se budi 3D [19:45]

Ratovi zvijezda

IZVORNO IME: Star Wars Episode VII – The Force Awakens
REŽIJA: J.J. Abrams
ULOGE: Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher…
ŽANR: Akcija, avantura, fantazija
TRAJANjE: 136 min
CIJENA: 4 KM
DISTRIBUCIJA: 2i Film d.o.o.

SADRŽAJ FILMA:

Lucasfilm i reditelj vizionar Džej Džej Abrams udružili su snage da bi vas vratili ponovo u daleku galaksiju. „STAR WARS“ se vraća na veliki ekran sa filmom „RATOVI ZVIJEZDA – BUĐENJE SILE“.

Nastavak sage Ratovi Zvijezda koji se dešava 30 godina nakon radnje filma Ratovi zvijezda VI: Povratak Jedija (1983)…

 

Žrtvovanje piona [20:00]

Zrtvovanje piona

IZVORNO IME: Pawn Sacrifice
REŽIJA: Edward Zwick
ULOGE: Liev Schreiber, Lily Rabe, Tobey Maguire, Peter Sarsgaard, Robin Weigert, Michael Stuhlbarg
ŽANR: Biografski, drama
TRAJANjE: 116 min
CIJENA: 3 KM

SADRŽAJ FILMA:

Nazvana je “partijom vjeka” i privukla je više pažnje od bilo kog šahovskog takmičenja do tada i od tada. Svjetsko prvenstvo u šahu, održano u Rejkaviku 1972. godine, u kome su učestvovali Amerikanac Bobi Fišer i Rus, branilac titule, Boris Spaski, preraslo je u bojno polje Hladnog rata.

Žrtvovanje piona nam pokazuje šta se dešavalo iza scene i dopušta nam da zavirimo u psihu takmičara. Sovjetska škola šaha je dugo bila na vrhu i smatralo se da je Spaski nepobediv. No najmlađi šahovski prvak, Fišer osvojio je sa dvadeset godina američko prvenstvo i postigao najbolji rezultat u istoriji. Živeo je za šah, ali njegovu genijalnost zasenila je ekscentrična ličnost i kontroverzni ispadi. Film prikazuje pogoršanje Fišerovog mentalnog stanja tokom ljeta 1972. godine, dok njegova paranoja i manija da održi koncentraciju prelaze granicu normale toliko da zahteva da se sve kamere uklone jer mu buka odvraća pažnju.