Dječiji ansambli KUD-a Foča oduševljeni planinom Tarom

29.12.2015.

KUD Foca na Tari

FOČA – Kulturno-umjetničko društvo „Foča“ proteklog vikenda organizovalo je trodnevni boravak u Nacionalnom parku „Tara“ za članove dječijih ansambala.

Tri dana na jednoj od najljepših planina Srbije, izleti, planinarenje i druženje sa drugarima iz Kulturno-umjetničkog „Šumadija“ iz Gornjeg Milanovca oduševile su mališane iz KUD-a „Foča“. Kako kažu družili su se sa folklorašima iz drugih društava, pravili su zajedničke žurke i izlete. Najviše im se svidjelo planinarenje, prilikom kojeg su obišli vidikovce i vidjeli predivne predjele Nacionalnog parka „Tara“.

Pored aktivnosti Kulturno-umjetničkog društva „Foča“ koja su vezana za igru i pjesmu, više od 80 članova društva iz mlađih ansambala, obišli su mnoge zanimljive destinacije na Tari, kaže sekretar Društva Saša Stanić: „Boravili smo u dječijem odmaralištu na Mitrovcu, sa članovima KUD-a „Šumadija“ i sa još nekoliko kulturno-umjetničkih društava iz Srbije i svima je bilo prelijepo. Obišli smo sve lijepe znamenitosti i destinacije Nacionalnog parka „Tara“, a mališanima su se posebno svidjeli vidikovci iznad rijeke Drine, Pančićeva omorika i Banjska stijena“, kaže Stanić.

Prijateljstvo članova KUD-a „Foča“ i KUD-a „Šumadija“ iz Gornjeg Milanovca traje već duži niz godina. Dječiji ansambli ova dva društva već nekoliko godina ljetuju zajedno u dječijem odmaralištu u Buljaricama, a stariji članovi društva redovno se posjećuju i organizuju zajedničke nastupe na koncertima.