Djed Mraz dobio 558 pisama

24.12.2015.

deda-Mraz u Foci

FOČA – Učenici nižih razreda osnovnih škola i djeca iz vrtića iz šest opština gornjeg Podrinja poslali su 558 pisama u akciji “Pišem pismo Djedu Mrazu” koju tradicionano organizuju “Pošte Srpske”.

Najljepše pismo napisao je Stefan Ostojić, učenik četvrtog razreda Osnovne škole “Sveti Sava” iz Foče, područnog odjeljenja u Dragočavi.

“Deda Mraze, ja slušam mamu i tatu i ne psujem. Kad mi daju marku ja kupim čips i vratim pola marke”, napisao je, između ostalog, Stefan, koji je nagrađen biciklom.

Drugu nagradu – trotinet osvojila je učenica trećeg razreda Osnovne škole “Veselin Masleša” iz Foče Katarina Radović, a treću nagradu – em-pe tri plejer učenica četvrtog razreda Osnovne škole “Sveti Sava” iz Rogatice Sonja Karišik.

Nagrade su podijeljene u prostorijama Radne jedinice u Foči, koja “pokriva” šest opština Gornjeg Podrinja, a organizovano je i druženje učenika jednog odjeljenja trećeg razreda fočanske Osnovne škole “Veselin Masleša” sa Djedom Mrazom.

Direktor Radne jedinice u Foči Svetislav Kovačević kaže da je polovina pisama za Djeda Mraza, tačnije 278, stiglo iz Osnovne škole “Sveti Sava” iz Rogatice.

“Akcija je osmišljena da se djeca podstaknu da pišu, jer sa digitalizacijom i mobilnom telefonijom mali broj ljudi koristi ovaj način komunikacije, tako da imamo sve manje pisama, čestitki i razglednica”, rekao je Kovačević.

Osim glavnih nagrada, podijeljeno je i 50 paketića svim školama koje su učestvovale u akciji.

“Pošte Srpske” obradovaće novogodišnjim paketićima i korisnike Udruženja “Tračak nade” iz Foče.