In memoriam – Prof. dr Dragomir Kosorić

25.12.2015.

Sahrana Dragomir Kosoric

ROGATICA – Danas je u Rogatici, na groblju Matino Brdo, sahranjen profesor doktor Dragomir Kosorić, koji je umro u 94 godini.

Otišao je još jedan iz plejade poznatih koji su rođeni u Rogatici i sa kojim se ponosio rodni grad i svi koji su ga poznavali i imali sreću da budu u njegovoj bližoj okolini.

Rođan je 1921. u poznatoj i priznatoj gradskoj porodici Kosorić. Iako je rano otišao iz svoje Rogatice, kao i njegov otac Veselin (Veso), nikad je nije zaboravio.

Dragomir je sav svoj život posvetio medicini i posebno djeci radeći kao ljekar specijalista pedijatar-hematoonkolog. U svom radnom vijeku uz posao profesora bio je šef Katedre za pedijatriju Medicinskog fakulteta u Sarajevu, šef Pedijatrijske klinike u Sarajevu i profesor na medicinskim fakultetima u Banja Luci i Tuzli i Stomatološkog fakulteta u Sarajevu.

Profesor Kosorić poznat je i kao skroman čovjek. Takva mu je, po njegovoj želji, bila i sahrana. Prisustvovali su joj članovi najbliže porodice, kćerke Nevena i Bojana i brat Đorđe, i grupa prijatelja i poznanika.

Opijelo u crkvi Svete Trojice u Rogatici obavio je proto-jerej stavrofor Rajko Cvjetković, a sahranjen je u grobnoj kapeli porodice u kojoj se nalaze posmrtni ostaci još jedanaest članova porodice Kosorić.