Košarkaši Rogatice nastavili uspješnu seiju – I Heo u nizu

13.12.2015.

KK Rogatica

ROGATICA – Rogatički košarkaši su zabijležili i četvrti uzastopnu pobjedu protiv vrlo kvalitetne i borbene ekipe HEA.

Ovim trijumfom je nastavljena uspješna serija izabranika Mladena Šibalije sa kojom su se preselili u gornji dio prvoligaške tabele. Utakmica je bila veoma neizvjesna do samog kraja u kojoj se vodila prava rovovska borba.

Domaći košarkaši su mnogo bolje ušli u ovaj meč pa su već nakon dvije minute igre imali prednost od 11:0, što su uglavnom uspjeli da očuvaju do kraja prve dionice koja je završena rezultatom 19:8 pa je već tada izgledalo da će ekipa Rogatice stići mnogo lakše do pobjede nego što se to očekivalo.

Međutim u drugoj četvrtini je uslijedio nevjerovatan pad u igri Rogatičana što su gosti uspjeli u potpunosti da iskoriste i naprave seriju od 1:11sredinom ove etape ali ipak na kraju prvog dijela domaći tim je imao blagu prednost, na semaforu je stajao rezultat 27:23.

Igralo se čvrsto i u nastavku naročito u odbrani ali i uz dosta grešaka pa su košarkaši Rogatice u trećoj četvrtini za nijansu bili bolji i u finiš utakmice se ušlo sa reezultatom 40:33.

Uslijedila je uzbudljiva završnica, gosti iz Bileće su četiri minute prije kraja uspjeli da smanje vođstvo domaćina na samo dva poena bilo je 51:49, međutim Rogatičani uspijevaju da postignu „trojku“ preko kapitena Teševića koji poslije toga postiže još dva poena i pravi osjetnu prednost.

A onda minut prije kraja kod rezultata 54:48 na scenu stupa trener gostujućeg tima Boris Jokanović koji samo iz njemu znanih razloga a nezadovljan jednom odlukom sudija doveo do tada fer i korektan meč na ivicu prekida. Sudije su Jokanović koji je vršio pritisak na djelioce pravde od početka susreta dodijelile tehničku grešku na koju je on veoma žustro reagovao pa je zaradio i isključenje. A potom je pomenuti strateg Bilećanja pokazao veliki stepen nekulture, malograđanštine i nesporskog ponašanja. Pokušao je fizički da se obračuna sa sudijskom trojkom a i zapisničkim stolom. Kada je u tome spriječen prisebnošću prije svega igrača oba tima, počeo je pljuvati u pravcu sudija a uz to je izgovorio dosta pogrdnih riječi i ružnih psovki koje su čuli svi prisutni u dvorani.Na kraju je trener Bilećana ipak uz pratnju policije napustio teren.Kako Jokanović trenira strogoću a uz to i nedolično ponašanje na sportskom terenu pokazao je i sredinom druge četvrtine kada je nezadovoljan igrom svog košarkaša Aleksandra Tunguza prvo verbalno napao i izvrijeđao ovog mladog igrača a onda ga istjerao iz igre i prije vremena uputio u svlačionicu. Zaista ponašanje ispod svakog nivoa koje će vjerovatno takmičarski i disciplinski organi KSRS znati sankcionisati jer je sudijska trojka podnijela poslije meča prijavu protiv pomenutog trenera HEA.

Nakon svih nemilih scena susret se ipak na kraju okončao bez problema trijumfom domaćeg tima rezultatom 56:52. U domaćem sastavu blistao je Miroslav Kovač koji je posigao 20 poena a isti broj koševa dao je i Nikola Agramović iz gostujueg sastava. Oba tima su bila izuzetno neprecizna iz šuta za tri poena Rogatičani su šutirali 20 puta a dva puta pogodili dok su igrači HEA od 18 pokušaja bili precizni tri puta.Što se tiče slobodnih bacannja Košarkaši Rogatice su imali učinak 24-15 a gosti 17-11.

KK Rogatica – KK HEO 56:52
19:8; 8:15; 13:10; 16:21

Sportska dvorana u Rogatici.
Gledalaca 150.
Sudije: Miodrag Borovina, Zoran Majstorović (Vlasenica), Mile Vujadinović (Bratunac).
Delegat: Branko Jašić (Zvornik).

KK Rogatica: Đerić, Balčaković, Okiljević 6, Pajić, Rističević 1, Tešević 11, Slijepčević 6, Maletić, Kosorić, Milidrag 12, Kovać 20. Trener Mladen Šibalija.

KK HEO: Agramović 20, Vuković 5, Radmilović 18, Šolaja 7, Bratić 2, Tunguz, Ivković, Biberdžija, Tabaković, Fržović, Kuljić, Baćović. Trener: Boris Jokanović.