Održan drugi Memorijal “Dragan Zečević Zeka”

03.01.2016.

Stoni tenis u Foci

FOČA – U Foči je danas održan Memorijalni turnir u stonom tenisu “Dragan Zečević Zeka” na kojem su, osim domaćina, nastupili takmičari iz Banjaluke, Herceg Novog, Tivta i Budve, a zbog vremenskih prilika učešće su otkazali stonoteniseri iz Mostara, Sarajeva, Zenice i Tuzle.

Trener domaćeg Stonoteniskog kluba “Perućica” Nada Marković žali što je nevrijeme spriječilo veći odziv, ali je naglasila da je uprkos tome turnir bio veoma kvalitetan, te da su mu posebnu čar dali rekreativci, kojih je najviše bilo iz Crne Gore.

Markovićeva je podsjetila da se turnir igra u čast trenera sa kojim je klub iz Foče 1988. godine bio vicešampion evropskog kupa “Nensi Evans”.

“Dragan Zečević je, prije svega, bio veliki čovjek i izuzetan trener, koji je sa nama postigao najveće rezultate u istoriji fočanskog sporta i sigurno da je zaslužio da živi među nama na ovakav način”, kaže Markovićeva.

Stoni tenis u Foci 2

U konkurenciji seniora trijumovao je Damjan Marković iz Foče, koji je u finalu bio bolji od svog sugrađanina Aleksandra Drakula, dok se na treće mjesto plasirao još jedan Fočak Mirko Kovač.

Kod seniorki je najbolja bila Snežana Marković, član Stonoteniskog kluba “Perućica”, dok su se na drugo i treće mjesto plasirale sestre Tajana i Dajana Jojić iz kluba “Banjaluka”.

U konkurenciji juniorki prva tri mjesta osvojile su domaće takmičarke Nadežda Vuković, Milana Krunić i Marija Mališ, a među rekreativcima najuspješniji su bili stonoteniseri iz Crne Gore. Prvo i drugo mjesto osvojili su Nikola Bojanić i Dragan Šuković iz Herceg Novog, a treći je bio Milan Bojanić iz Budve.

Ovo je bio drugi memorijalni turnir “Dragan Zečević Zeka”, koji je održan u fočanskoj Gradskoj dvorani.