U Foči okršaj dvije vodeće ekipe

29.01.2016.

KK Sutjeska - BN

FOČA – U derbiju 10. kola Prve košarkaške lige Republike Srpske, Sutjeska će sutra ugostiti ekipu banjalučkog Studenta, koja je prva na tabeli sa osam pobjeda i jednim porazom. Fočanski košarkaši su na drugoj poziciji sa šest pobjeda i dva poraza.

Trener Sutjeske Milenko Ivanović ulogu favorita prepušta Banjalučanima, koji su u prethodnom kolu, u kojem je Sutjeska bila slobodna, sa nevjerovatnih 63 poena razlike savladali ekipu Teslića. Ivanović, ipak, vjeruje da njegova ekipa, uz podršku sa tribina, može do pobjede.

„Student je opravdao najave pred početak sezone da će jurišati na Premijer ligu BiH. Imaju samo jedan poraz – u Bileći od Hercegovca, a u ostalim mečevima su lagano trijumfovali. Posjeduju 12 jednako kvalitetnih igrača, veoma dobro vođenih od trenera Ćikića. Mi ćemo pokušati da se suprotstavimo našim načinom igrom, da neutrališemo njihovu tranziciju u napadu, što je njihova najveća odlika, jer veoma dobro trče. Nadam se da ćemo uvesti utakmicu u ritam koji nama odgovara“, kaže Ivanović.

On ističe da igrači Sutjeske u meč ulaze sa velikim motivom i željom da pruže maksimum, jer pobjeda donosi prvo mjesto na tabeli.

„Nadam se da uz pomoć publike možemo da napravimo iznenađenje i da zajedničkim snagama dođemo do velikog trijumfa“, rekao je Ivanović.

Sutjesci će derbi sa Studentom biti prvi meč nakon zimske pauze. Utakmica se igra u Gradskoj dvorani u Foči sutra od 19.00 časova.