Juniorke Maglića među četiri najbolje ekipe u Srpskoj

22.02.2016.

Juniorke OK Maglic

FOČA – Juniorke Odbojkaškog kluba Maglić izborile su plasman na završni turnir za prvaka Srpske, na kome će učestvovati četiri ekipe. Na finalnom turniru za Hercegovinu i Gornje Podrinje, koji je održan u Foči, Maglić je osvojio prvo mjesto, savladavši HE na Drini iz Višegrada sa 3:1 i Hercegovac iz Bileće sa 3:0.

Tromeč u Foči počeo je susretom Fočanki i Višegrađanki. Velike rivalke odigrale su, kao i u prethodnom krugu takmičenja, još jedan kvalitetan i neizvjestan meč. Maglić je dobio prvi set, a drugi je pripao gošćama. U trećoj dionici, HE na Drini imale su prednost od deset poena, ali su Fočanke uspjele da ih stignu i prestignu, te da osvoje taj set, čime su prelomile utakmicu u svoju korist. U četvrtom setu, domaće odbojkašice imale su nešto lakši posao, tako da su trijumfovale sa 3:1.

U drugom meču, igrali su HE na Drini i Hercegovac. Višegrađanke su vodile 2:0 u setovima, ali su Bilećanke osvojiola naredna tri seta i slavile su rezultatom 3:2.

Posljednji meč između Maglića i Hercegovca odlučivao je putnika na finalni turnir.

Domaće igračice bile su mnogo bolje i lakše nego što se očekivalo zabilježile su rutinsku pobjedu 3:0. Maglić je do plasmana među četiri najbolje ekipe u Srpskoj predvodila kapiten Tamara Vrećo. “ Presudila je naša borbenost, velika volja i naša sloga. Ova regija je najjača i mislim da će na završnom turniru biti lakše”, rekla je Tamara.