Košarkaši Rogatice u derbiju savladali Student

16.02.2016.

KK Rogatica

Lider na koljenima

ROGATICA – Košarkaši Rogatice su nadvisili lidera na tabeli ekipu Studenta i zadržali mjesto u gornjem dijelu tabele. Tako su izabranici Mladena Šibalije pokazali da je prošlonedeljni poraz od Sutjeske na domaćem terenu bio samo trenutak trenutne slabosti. Inače ovo je trenutno vodećoj ekipi Studenta bio tek drugi poraz u tekućem šampionatu.

Igralo se voeoma čvrsto od samog početka utakmice, vodila se prava rovovska borba. Domaći tim je bolje otvorio utakmicu a gosti su prve poene postigli tek nakon četiri minuta igre, ipak na kraju prve četvrtine rezultat je bio 15:14.

U drugoj dionici gost preuzimaju inicijativu i prave seriju od 2:8 i pet minuta prije kraja ovog dijela imaju prednost 17:22 a potom domaći tim se diže kao „Feniks“ Rogatičani su zatvorili sve prilaze prema svome košu a dobro su popravili i nišanske sprave pa u preostalih pet minuta do poluvremena postižu 13 poena a gosti nijedan pa se na odmor otišlo pri rezultatu 30:22.

I u nastavku se u odbrani igralo čvrsto o tome govori i podatak da su oba tima postigla samo 16 poena pa je ova etapa završena rezultatom 8:8 a na semaforu je stajao rezultat 38:30.

Poslednju četvrtinu domaći košarkaši otvaraju sa dvije vezane „trojke“ čime su nagovjestili da će bodovi ostati u Rogatici. Međutim i gosti se nisu predavali uspjeli su u par navrata da „skinu“ prednost domaćina na pet poena ali nisu bili ni blizu da naprave preokret pa su na kraju morali da čestitaju boljoj i borbenijoj ekipi u ovom derbiju.

U domaćem sastavu ponovo je dominirao Nemanja Okiljević sa 16 poena, uz njega je bilo i Miroslav Milidrag koji je postigao poen manje. U gostujućem sastavu se istakao Srđan Lukić sa 14 postignutih koševa.

Oba tima su ispoljila izuzetno slab učinak u šutu za tri poena, Rogatičani su od 24 pokušaja pogađali četiri puta, dok su Banjalučani imali takođe 24 pokušaja ali su bili precizni samo dva puta. Što se tiče slobodnih bacanja domaći tim je od 23 pokušaja ubacio deset poena a gosti su bili dosta uspješniji i od 23 bacanja pogodili dvadeset.

KK Rogatica – KK Student 60:50
(15:14; 15:8; 8:8; 22:20)

Sportska dvorana u Rogatici.
Gledalaca 150.
Sudije: Dragan Kralj, Božidar Radanović, Milen Mišević (Trebinje).
Delegat: Brtanko jašić (Zvornik).

Rogatica: Đerić, Balčaković, N.Okiljević 16, Pajić, Rističević 1, Tešević, Slijepčević 11, S.Okiljević, Kosorić 3, Milidrag 15, Kovač 14.

Student: Vukotić, Modrić, Bojović 2, Radanović 2, Lukić 14, Nikolić 11, Gumbo ,Lončar 2, Putnik, S.Lončar 11, Đurović, Andamović 8.