Odbojkašice Mladosti dominantne i u Kupu

15.02.2016.

ZOK Mladost

Poklekla i Zelengora

ROGATICA – Nakon što su okončale prvi dio prvenstva druge lige RS grupa 1 dobrim rezultatima, odbojkačice Mladosti su nastavile sa odličnim partijama i u Kupu RS.

Nakon što su u prvom susretu izbacile iz daljeg takmičenja ekipu Rudog, pred izabranicama Gorane Sorak su poklele i gošće iz Kalinovika ekipa Zelengore koja je i trenutno vodeći sastav drugoligaškog karavana grupa 1.

Nakon velike borbe Rogatičanke su zabilježile trijumf 3:2 (27:25; 27;25, 22:25; 21:25; 19:17).

– Ponovo su naše djevojke bile na visini zadatka, odigrale su maksimalno angažovano, izgarale su na terenu boreći se za svaki poen i obezbjedili smo prolaz u naredno kolo najmasovnijeg takmičenja. Nismo bile opterećene inperativom pobjede, cilj je bio da i u ovom susretu provjerimo trenutne mogućnosti jer smo još uvijek u pripremnom procesu. Sve što smo dogovorili prije početak utakmice u potpunosti je ispoštovano na terenu i stigle smo do trijumfa, teško ali potpuno zasluženo. Što se tiče same utakmice koliko se igralo čvrsto govori podatak da su tri seta završena na „razliku“ ali su naše odbojkašice u odlučujućim trenutcima imale dovoljno hrabrosti da nadvise iskusnije protivnice iz Kalinovika. Veoma je bitno da smo psihički stabilan sastav što je upravo potrđeno i u ovom duelu. Idemo dalje, voljeli bi da ovaj mladi sastav ima malo više podrške, radimo zaista u skromnim uslovima, nedostaje i oprema i vjerujemo da će se prepoznati naši dobri rezultati i da ćemo u narednom periodu imati bolju logistika a naše mlade odbojkašice će se sigurno odužiti dobrim rezultatima – istakla je Gorana Sorak trener i igrač odbojkašica Mladosti, mladi stručnjak koja je jedna od najzaslužnijih za dobre rezultate Rogatičanki.