Održan sastanak Podružnice narodnih biblioteka matičnog područja Foča

22.02.2016.

Bibliotekari u Cajnicu

ČAJNIČE – U petak 19.2.2016. u 11 časova u prostorijama JU Narodne biblioteke „Branko Ćopić“ Čajniče, održana su dva radna sastanak bibliotekara.

Na sastanku sa direktorima biblioteka pomenutog matičnog područja govorilo se o djelovanju Matične službe u prethodnom periodu i planirane su aktivnosti za 2016. godinu. Takođe razmatrano je stanje u bibliotekama sa matičnog područja u realizaciji bibliotečke djelatnosti, te predložene su teme za jednodnevni stručni seminar u organizaciji Matične Srpske Centralne biblioteke „Prosvjeta“ Foča. Direktorica Matične Srpske centralne biblioteke „Prosvjeta“ Foča, Slavica Obrenović – Divjak istakla je da je zadovoljna radom svih bibilioteka sa ovog matičnog područja i njihovom međusobnom saradnjom, te dodala kako će u narednom periodu nastojati da još više unaprijede rad biblioteka i čitalačkoj bublici ponude sveobuhvatan sadržaj.

Po završenom sastanku sa direktorima, održan je sastanak Podružnice narodnih biblioteka matičnog područja Foča, koji organizuje Društvo bibliotekara RS. Na ovom sastanku usvojen je zapisnik sa prethodne sjednice Podružnice, prikazan je izvještaj o radu Podružnice narodnih biblioteka matičnog područja Foča, razmatrani su prijedlozi sa nagradu „Đorđe Pejanović“ i predstavljene su teme seminara koji organizuje Društvo bibliotekara. Predsjednica društva bibliotekara Stojka Mijatović napomenula je da se teme za seminar odnose na podsticanje tinejdžera za čitanje i njihovu ulogu u bibliotekama, te takođe istakla zadovoljstvo kada je u pitanju rad biblioteka sa Matičnog područja „Foča“. Zatim napomenula da je izuzetno uspješan rad biblioteka RS i da bibliotekarstvo na ovim prostorima prati sve standarde propisane zakonom o bibliotečkoj djelatnosti.